nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La Calçotada es consolida arreu de l'Illa

Més de 1.000 persones de diferents municipis assistiren a la cita anual amb la gastronomia catalana

La gran assistència a la Calçotada estava assegurada des de feia ja dies, perquè se n'havien venudes totes les entrades disponibles. Però aquesta festa, que se celebra cada any a Porreres, és de cada pic més coneguda i ahir molta gent hi anà, animada pel dia primaveral. Era a l'escola Nova, on més de 1.000 persones, la majoria provinents de diferents municipis de l'Illa i algunes d'estrangeres, participaren del dinar durant el qual devoraren 10.000 calçots amb botifarra catalana.

Porreres començà a organitzar aquesta trobada a mitjan anys 90 per captar fons en benefici dels damnificats per les inundacions de Catalunya. Des de llavors, i sobretot aquests darrers anys, s'ha celebrat sense interrupció. De cada vegada és més cèlebre i ja es marca als calendaris de les festes populars. Els organitzadors començaren a torrar els calçots de bon matí amb caliu de llenya de pi. Mentre els assistents anaven arribant, els Castellers Al·lots de Mallorca i Al·lots del Llevant començaren la seva actuació, per sorprendre els assistents amb les seves espectaculars torres humanes.

Els comensals anaren recollint les seves racions de calçot i d'embotits. Els mullaven en una salsa especial a base de tomàtiga i d'altres ingredients. La Calçotada es converteix en tot un esdeveniment social. Cadascú amb la seva colla d'amics comença a menjar calçots amb les mans, anant alerta per no tacar-se'n la roba. En alguns casos és recomanable un baverall.

Després de dinar el grup Al-Mayurqa tancà la festa. L'acte fou organitzat per l'Agrupació Cultural, Apima Escola Nova, Coral, Club de Bàsquet, Grup d'Esplai, Grup Foganya i Penya Barcelonista. S'ha de ressaltar l'assistència de membres de la coalició progressista a les generals: Nanda Ramon (PSM), Miquel Rosselló (EU) i Joan Lladó (ERC).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris