nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els regants de la Vall estudien una confederació de totes les fonts

Per defensar interessos comuns sobre l'aigua i per poder obtenir ajuts

Els responsables de les comunitats de regants de totes les fonts de la Vall s'han reunit aquest cap de setmana per tractar de la possible confederació per defensar els interessos comuns. Alhora, l'objectiu seria accedir a les ajudes del Pla estatal de reguius, que podrien servir per a la millora integral de tota la xarxa de síquies. Fins ara els ajuts només han arribat a la xarxa dependent del Sindicat de Regants, que tan sols agrupa els titulars de les fonts de s'Ullet i de s'Olla.

Tècnics del Govern i de l'Administració perifèrica de l'Estat explicaren als encarregats les característiques del Pla estatal i les expectatives de renovar tota la xarxa -tal com s'ha fet amb la de les fonts principals- gràcies a la dotació que el Govern ha destinat a Mallorca en aquest sentit, 43 milions d'euros en total.

Segons el president del Sindicat de Regants, Miquel Soler, «per aconseguir les inversions s'hauran de presentar projectes globals». D'aquí la necessitat de la confederació, si bé el portaveu creu que cada font «ha de continuar mantenint les seves independències econòmica i administrativa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris