algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El batle demana a Gesa una nova línia elèctrica per reforçar la potència

La posada en marxa dels nous polígons industrials obliga a augmentar l'energia

C. MORENO/ E.D. Muro.
L'Ajuntament de Muro ha demanat a la companyia de Gas i Electricitat de Balears (Gesa) la instal·lació d'una nova línia elèctrica d'alta tensió per tal de fer front a la demanda sorgida amb la posada en funcionament dels nous polígons industrials Marjals i les Comunes de Can Fiol. El batle de l'Ajuntament de Muro, Miquel Ramis (CDM), ja ha mantingut una reunió amb els responsables de l'empresa per tal d'esmenar el dèficit elèctric que pateix el municipi i que es podria agreujar durant els mesos d'estiu amb l'arribada de turistes a la Platja de Muro.

La solució al problema passarà per la signatura d'un conveni amb la companyia Gesa a través del qual l'Ajuntament de Muro es comprometrà a destinar una partida del pressupost municipal d'enguany per dur a terme aquesta inversió. Per la seva part, Gesa s'encarregarà de les despeses relacionades amb el projecte i la direcció de l'obra.

La companyia Gesa ja ha contactat amb la Conselleria d'Indústria del Govern balear i ha proposat com a solució que aquesta nova línia directa aèria arribi de la subestació de sa Pobla fins a la localitat de Muro. D'aquesta manera, també serà necessari disposar de l'autorització d'ambdós ajuntaments i dels veïns que es veuen afectats pel pas de la línia.

El cost aproximat d'aquesta inversió, que anirà a càrrec de l'Ajuntament de Muro, és de 385.000 euros. En aquest sentit, Miquel Ramis, que en aquests moments governa en minoria a la Sala, comentà que «l'equip de govern (CDM-PP) ja té previst destinar una partida pressupostària a aquesta obra, però la posada en marxa de la inversió només es durà a terme si la majoria municipal així ho vol».

D'altra banda, el batle Ramis ja ha enviat una carta a la companyia Gesa per aclarir i demanar explicacions sobre els talls elèctrics que s'han registrat en algunes zones del municipi.

En el darrer ple ordinari, el regidor d'Unió Mallorquina, Rafel Gelabert, a l'oposició, ja posà de manifest que a la zona del poliesportiu s'han produït una sèrie de talls elèctrics.

Així, durant la darrera sessió plenària el regidor Gelabert concretà que al llarg d'una setmana ha arribat a haver-hi fins a tres talls d'una durada de tres hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris