algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Alarma a Son Dureta, que aïlla la unitat de nounats per un virus bronquial

Set dels 18 nins ingressats al centre presenten símptomes d'infecció

RUIZ COLLADO. Palma.
La Unitat de Cures Mèdiques de Nounats de Son Dureta ha quedat aïllada per evitar que es propagui el virus bronquial VRS, que afecta ja set nins. L'IB-Salut ha activat totes les mesures preventives per evitar que s'estengui. Fonts de l'IB-Salut indicaren que en l'esmentada unitat «es troben ingressats 18 infants, des quals onze no tenen símptomes, i s'han confirmat set casos amb virus VRS. El virus provoca bronquiolitis. Tot sembla indicar que la causa del contagi és externa, i que va ser introduïda per un bebè ja infectat. Tots els nadons han estat vacunats i estan sent atesos per personal específic». La Gerència de Son Dureta es veié obligada a habilitar altres zones del centre hospitalari per poder acollir els infants nounats, i que no quedassin exposats al virus.

Alguns dels pares afectats mostraven ahir la seva preocupació per la propagació de l'agent infecciós: «Al matí ens van dir que eren quatre, però ahir capvespre el nombre ja arribava a set. Demà de matí (per avui) ens donaran els darrers resultats de les anàlisis practicades. Pel que sembla, el virus té un termini de 48 hores d'incubació. Com a mesures preventives, des del centre ens han comunicat que han quedat suprimides totes les visites de familiars i que els únics que podem entrar a la sala som els pares, però que no podem tocar els nins. Estam molt preocupats, perquè es tracta de nadons que no tenen defenses i poden sorgir complicacions respiratòries greus que poden posar en perill la seva vida».

El centre hospitalari donarà a conèixer avui tots els detalls d'aquest virus i el seu efecte en els al·lots infectats, així com totes les mesures que s'estan duent a terme per controlar, estabilitzar i eradicar l'agent a la planta zero de nounats, ubicada a l'edifici verd de Maternitat de Son Dureta.

L'IB-Salut puntualitza que no té constància que s'hagi produït cap trasllat i que en haver-se habilitat altres zones a Son Dureta, «es poden acceptar les entrades dels nins que han de ser assistits».

Els pares indiquen que els set al·lots han quedat separats per una mampara de la resta de bebès de la Unitat de Cures Mèdiques, «a fi que les infermeres puguin actuar amb celeritat i sense perdre temps en tenir-los tots agrupats en una mateixa zona. Ens indiquen que no hi ha medicació i que tot depèn de com evolucionin els afectats».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris