algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Les dones maltractades sense recursos rebran 5.500 E anuals

El Govern està decidit que les víctimes de la violència de gènere sense recursos que no volen dependre econòmicament dels seus companys agressors rebin una ajuda abans de l'estiu que els suposarà uns ingressos anuals superiors a 5.500 euros. La directora de l'Institut Balear de la Dona, Isabel Llinàs, va informar Diari de Balears que aquesta iniciativa s'aprovarà «l'abril o el maig». Així, el resultat serà que amb la decisió de l'Institut Balear de la Dona i Presidència d'incrementar amb 100 euros «l'ajuda mensual de 330 euros que reben les dones maltractades que no tenen recursos», a partir d'aquest estiu el col·lectiu veurà augmentada un 30 per cent la Renda Activa d'Inserció. Aquesta ajuda és la que reben des de l'Inem les víctimes de la violència domèstica que no tenen recursos suficients per independitzar-se econòmicament del seu agressor. La modificació els suposarà passar de rebre poc més de 4.000 euros anuals a més de 5.500, un milió de les antigues pessetes.

Fins ara, ha de ser un jutge o un assistent social qui doni el vistiplau perquè les persones maltractades rebin de l'Inem durant 10 mesos la Renda Activa d'Inserció, que equival al 75 per cent del Salari Mínim Interprofessional. Durant el 2003, a Balears l'ajuda la varen percebre 26 persones.

Amb la mesura anunciada pel Govern, a partir d'ara les víctimes del maltractament domèstic que no tenguin recursos suficients per independitzar-se disposaran d'una paga de prop de 430 euros. A més a més, aquesta ajuda serà compatible amb les altres que donen les administracions tant per a la integració laboral o social com per a l'accés a l'habitatge, sempre que no arribin al 75 per cent de l'SMI o no rebin pensions incompatibles amb la inserció laboral o el subsidi de l'atur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris