nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els convocants de la manifestació del 14-F esperen la «resposta» del Govern

Anuncien que si els polítics no tiren enrere els seus projectes les mobilitzacions no s'aturaran


Les plataformes que convocaren la manifestació de dissabte passat esperen a veure com reacciona el Govern per decidir les seves actuacions futures. Així ho expressaren els portaveus de les entitats que participaren en la mobilització i que ahir parlaren amb Diari de Balears. Pere Morey, representant de la Plataforma contra el Segon Cinturó, declarà que «davant una manifestació com aquesta els polítics ens hauran d'escoltar. No basta que diguin que som els de sempre. Es volen construir infraestructures que tindran un impacte enorme sobre Mallorca i l'argument principal és la seva necessitat. Però això no es pot fer sense passar per un debat social com toca, cosa que en aquest cas no s'ha fet. I una altra dada: a Palma, allà on es produeixen més accidents mortals de trànsit és precissament a la via de cintura», digué Morey.

Miquel Garí és membre de la Plataforma contra el Parc Temàtic d'Inca i opinà que «la mobilització va ser fantàstica. Nosaltres esperàvem que hi aniria molta gent, però no cinquanta mil persones. Va ser un acte perfectament democràtic. Part dels mallorquins expressaren lliurement el seu parer i ara els polítics n'hauran de prendre nota. I si no ens fan cas, nosaltres no ens aturarem. Primer, esperarem la resposta del Govern i, després, ja decidirem què feim i què no feim». Miquel Àngel March, portaveu del GOB, va qualificar la manifestació d'«èxit rotund». La seva impressió és que «ha estat un clam popular» contra unes polítiques que no considera necessàries. «Però vull recordar que això ha estat un acte que forma part d'una campanya encetada ja fa temps, és a dir, que no és el final de res. Si el Govern continua endavant amb les seves intencions actuals, les protestes també ho faran, perquè miram pel futur de Mallorca».

Miquel Gelabert, portaveu de la Plataforma Autovia No, explicà que «ha estat una manifestació històrica, ha desbordat qualsevol de les previssions fetes. Totes les persones que estam en desacord amb la manera de fer política de les nostres institucions ens hem fet sentir, una altra cosa és que ens escoltin o no. Si aquests polítics continuen comportant-se de manera tan prepotent i arrogant com fins ara, nosaltres ho tenim clar: les protestes prosseguiran».

El president d'Unió de Pagesos, Pere Calafat, considerà que «les cinquanta mil persones al carrer són una prova clara de la preocupació dels mallorquins, que no veuen gens clars els anuncis del Govern quant a la construcció de noves infraestructures. Jo crec que a la manifestació hi coincidiren dos fets: la preocupació local dels pobles afectats per les autovies i la preocupació general pel model d'illa. I una altra cosa, al programa del PP no es deia res d'una autovia entre Inca i Manacor. Totes les grans ciutats, per arreglar el problema del trànsit, no fan més carreteres, sinó que potencien el transport públic. I aquesta és precisament una de les grans assignatures pendents», digué Calafat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris