algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Un ens públic municipal auditarà tots els serveis turístics de Ciutat

Palma s'incorpora al Sistema Integral de Qualitat en Destinació

Un ens públic municipal auditarà els serveis turístics de Ciutat. L'objectiu principal d'aquest projecte, que es posarà en marxa abans de l'estiu, és incrementar els nivells de satisfacció dels visitants, millorar la competitivitat de Palma com a destinació turística i augmentar la percepció de fiabilitat de l'oferta. Aquesta és una de les primeres accions previstes per Cort a partir de l'acceptació de Palma dins el Sistema Integral de Qualitat en Destinació (SICTED). Coordinat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i finançat per la Secretaria General de Turisme, el programa té un pressupost per al 2004 de 145.000 euros.

El SICTED és un programa que ja funciona a 50 ciutats de l'Estat i que té per objectiu establir uns «criteris homogenis de qualitat a tots els serveis de les destinacions turístiques urbanes, a partir de l'adhesió voluntària de totes les tipologies d'empreses i funcions».

L'àrea de turisme de l'Ajuntament de Palma iniciarà el març una campanya de sensibilització entre els agents socials i econòmics de Ciutat i, abans de l'inici de la temporada alta, constituirà l'ens gestor del Sistema Integral de Qualitat en Destinació. Aquest òrgan serà l'encarregat d'auditar els serveis turístics.

Atès que «el turista té una experiència integral de la destinació que visita», el SICTED estableix un manual de «bones pràctiques» que afecta tota una sèrie de sectors susceptibles d'adhesió al programa. En aquest sentit, l'objectiu se centra a controlar els nivells de qualitat de fins a 24 tipologies diferents d'empreses i serveis, com són el transport públic, la restauració, les oficines de turisme, les platges, els hotels, el comerç, els taxis, les empreses d'oci actiu i els guies turístics, entre d'altres.

En un any, l'ens gestor municipal del SICTED té previst lliurar les primeres marques «Qualitat Turística en Destinació» a totes aquelles empreses que s'hagin adherit al programa i superin l'auditoria d'aquest ens gestor. La Secretaria General de Turisme hi participa amb 45.000 euros, mentre que l'Ajuntament de Palma n'hi aporta 100.000.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris