nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

Nova matança d'ovelles per un atac de cans a una finca de sa Cabaneta

El veí que denuncia els fets ha patit set casos semblants en els darrers dos anys

80858

Toni Canyelles sosté dos dels animals morts i mostra el lloc per on entraren els cans.

G.P.
Un veí de sa Cabaneta ha perdut un total de 42 ovelles els darrers dos anys pels atacs de set cans. La darrera matança es va produir la matinada de divendres a una finca dels Estancats de sa Comuna, a la sortida d'aquest nucli en direcció a la carretera de Sineu. En aquesta ocasió, els cans han matat dues ovelles grans i quatre de bens petits i n'han ferit diverses més a mossegades».

El perjudicat, Toni Canyelles, que treballa a l'aeroport i practica la ramaderia d'ovelles com a hobby, ha denunciat els fets davant de la Policia Local i creu que els cans que han provocat aquestes matances provenen de xalets propers.

Toni Canyelles va comentar ahir que va haver de repartir les 38 ovelles que tenia en tres finques diferents «a causa dels constants atacs de cans». A la finca dels Estancats, hi havia 15 animals i ara només en queden nou.

«En els dos últims anys els cans han matat 42 ovelles, 14 d'elles en l'últim atac que es va produir fa ara set mesos». El perjudicat va manifestar que «en aquests casos, si troben els cans i l'amo té assegurança o te les paga encara tens sort, però moltes vegades et quedes sense no res». En aquest sentit, va destacar que «en el meu cas jo tenc una feina i cuid ovelles per hobby, perquè de petit em vaig criar amb elles i sempre he estat envoltat d'animals. Però si a un pagès li maten 30 o 40 ovelles li fan un vestit».

Toni Canyelles va recordar que «les companyies d'assegurances paguen 10.100 pessetes per ovella morta, però de vegades es tarda massa a cobrar. Jo, per exemple, de les catorze que em van matar ara fa set mesos encara no he cobrat res i per molt que a un li agradi el camp, si et passen coses així contínuament t'acabes cansant».

Cal recordar que el control dels cans és una competència dels ajuntaments, però tal com va avançar en la seva edició d'ahir Diari de Balears, la Conselleria d'Agricultura preveu crear un servei supramunicipal per actuar de forma ràpida i eficaç davant d'aquests fets».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris