algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

L'Executiu preveu invertir 23 milions d'euros en projectes municipals

El batle, Pere Rotger (PP), ha negociat les ajudes directament amb els consellers

89080

SFM invertirà 6'2 milions per soterrar el pas a nivell de Crist Rei i construir un pàrquing.

LL.P.

Diferents conselleries del Govern balear ja s'han compromès amb l'Ajuntament d'Inca a realitzar inversions per a projectes municipals per valor de més de 23 milions d'euros. Des del començament de la legislatura, el batle d'Inca, Pere Rotger, ha estat negociant directament amb els consellers populars per a la signatura de convenis i ajudes que permetin la realització d'aquests projectes.

A més d'aquestes xifres d'ajuda ja concretada, Rotger ha anunciat més inversions que encara queden per definir com la construcció de 200 habitatges de protecció oficial, un nou col·legi públic, un nou centre de salut i la reforma del Teatre Principal.

Una de les inversions que ja s'ha materialitzat en un conveni és el soterrament del pas a nivell de Crist Rei, la construcció d'un aparcament soterrat per a 196 vehicles a la plaça del Campet des Tren, i la reordenació d'aquest espai amb zones esportives i infantils. Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) assumirà el cost total del projecte, valorat en 6'2 milions d'euros.

En matèria sociosanitària també es realitzaran importants inversions. La Conselleria de Presidència s'ha compromès a assumir la reforma i ampliació de la residència municipal per a gent gran Miquel Mir, amb un cost de 3 milions d'euros. A més d'això, el Govern construirà juntament amb el Ministeri d'Assumptes Socials una residència geriàtrica de caràcter comarcal de 90 places, amb un pressupost de 9 milions d'euros.

Per altra banda, la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia ha confirmat a Rotger que donarà una ajuda de 2'4 milions d'euros per a la construcció del nou edifici del mercat cobert municipal, per al qual l'Ajuntament comptarà també amb inversió privada.

El batle també ha aconseguit el compromís de la Conselleria de Presidència per reformar un edifici adquirit per l'Ajuntament i obrir un Casal de Joves, amb una inversió d'1'2 milions d'euros.

A més d'això, la Conselleria d'Educació ja ha anunciat que invertirà 1'2 milions d'euros per a l'obertura del Museu de l'Educació a General Luque. Així mateix, el conseller Jaume Font ha confirmat a Rotger que Medi Ambient invertirà al voltant de 240.000 euros per crear una escola de natura en el puig de Santa Magdalena.

El municipi d'Inca rebrà durant els propers anys altres inversions que el reforçaran com a capital de comarca. La construcció de l'esperat Hospital Comarcal, el projecte del qual fou aprovat pel Pacte de Progrés, acabarà a finals de l'any 2006 i tindrà un cost de quasi 36 milions d'euros, mentre que el començament de les obres de la ronda sud és imminent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris