algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

El Govern manté que el model el dissenyarà el director general de l'ens

B.P.Palma.
Fonts de Presidència del Govern han explicat a Diari de Balears que qualsevol concreció sobre el disseny de la futura televisió autonòmica queda ajornada a la designació del director general de l'ens, càrrec per al qual s'ha proposat Maria Umbert, directora del Gabinet Tècnic del president, amb el rebuig de la resta de partits polítics.

El nomenament d'Umbert, que s'havia de produir la setmana passada, juntament amb l'aprovació de la plantilla de la Companyia, es va haver d'ajornar en descobrir el PP que no tenia el suport d'UM i que, per tant, era en minoria al consell d'administració.

No obstant això, les fonts de Presidència esmentades més a dalt insisteixen que la contractació externa de la programació continuarà essent un element definitori de la televisió autonòmica per «optimitzar els recursos». Parlen, concretament, «d'una estructura pública molt reduïda».

Tot i això, l'Executiu és partidari de «deixar passar el període electoral» per intentar assolir un acord amb el partit presidit per Maria Antònia Munar.

Freqüència
Així mateix, ha trascendit que el Govern central no ha concedit encara la freqüència sol·licitada pel gabinet de Matas per a la televisió autonòmica. Les fonts de presidència raonen que aquesta concessió no és autonòmica i que ha de passar pel Consell de Ministres, la qual cosa podria explicar la demora en l'assignació.

Però el Govern de Jaume Matas es mostrà optimista. Les mateixes fonts de Presidència calculen que la ràdio autonòmica podria entrar en funcionament en mig any, mentre que el termini per a la televisió seria d'un any.

D'altra banda, aquesta setmana s'ha vist com la vicepresidenta del Govern havia de matisar el tan pregonat concepte de bilingüisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris