algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El PP necessitarà pactar amb un altre partit el model de TV autonòmica

El Partit Popular no podrà imposar el seu model en ser en minoria al consell d'administració

El Partit Popular no podrà dur endavant el model de televisió autonòmica que havia dissenyat, ja que és en minoria al consell d'administració de l'ens integrat, provisionalment, pels membres del consell assessor de Televisió Espanyola.

Importants decisions, imprescindibles per posar en marxa la ràdio i la televisió que havia dissenyat el gabinet de Jaume Matas, no podran ser aprovades si no aconsegueix el suport dels representants d'algun altre partit polític.

La Llei de Creació de la Companyia de Ràdio i Televisió de les Illes Balears estableix que s'ha de tenir la majoria al consell d'administració per aprovar els següents punts: a) el pla d'activitats que fixarà els principis bàsics i les línies generals de programació, així com el pla d'actuació de les seves societats; b) aprovar amb caràcter definitiu les plantilles de la companyia i de les seves societats, així com les seves modificacions; c) aprovar el règim de retribucions de la companyia i de les seves societats; i d) determinar anualment un percentatge mínim de producció pròpia que s'haurà d'incloure en la programació de cada mitjà.

D'altra banda, ha de menester una majoria de dos terços per: determinar semestralment el percentatge d'hores de programació destinades a grups polítics i socials significatius, fixant els criteris de distribució entre ells d'acord amb allò que estableix l'article 20 de la Constitució Espanyola.

El desembre passat, el PP modificà, via llei d'acompanyament de pressuposts, la Llei de la Companyia de Ràdio i Televisió perquè el consell d'administració pogués ser integrat transitòriament pels membres del Consell Assessor de Ràdio i Televisió Espanyola. Aquest òrgan té la següent composició: 6 vots del PP, 4 del PSIB-PSOE, 1 del PSM, 1 d'EU-EV i 1 d'UM.

Amb aquesta composició, tots els anuncis que ha llançat l'Executiu sobre llengua vehicular dels mitjans, l'estructura, els continguts i la titularitat de la programació queden en entredit mentre no obtengui el suport d'un altre grup polític.

Unió Mallorquina, vinculada al PP per un acord de governabilitat, ha fet pública la seva discrepància amb alguns elements que el Govern balear preveia com a senyals d'identitat de la ràdio i de la televisió públiques de les Illes Balears, com per exemple, el seu «bilingüisme».

D'altra banda, la resta d'organitzacions, l'esquerra, s'oposa al projecte de Matas i, fins i tot, en posen en dubte la legalitat en relació a la Llei de Normalització i a la llum de la recent sentència sobre la televisió valenciana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris