algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

«Aquest Govern ha actuat en contra de la cultura, l'ecologia i també de la gent d'aquest país»

La frase de Maria del Mar Bonet resumeix el sentir d'artistes, intel·lectuals, candidats electorals i representants socials

«S'han de començar a dir les coses pel seu nom i aquest Govern ha actuat en contra de la cultura, l'ecologia i de la gent d'aquest país. Això no és política, és actuar sense sentit comú». Aquesta frase pronunciada per Maria del Mar Bonet resumeix el sentir d'intel·lectuals, artistes, polítics d'esquerra, sindicalistes, ecologistes i representants de les més de 100 entitats socials que s'adheriren a la manifestació «Qui estima Mallorca no la destrueix». Tots coincidiren a rebutjar obertament la política territorial i urbanística impulsada pel PP i UM.

Els caps que sobresortien de la pancarta principal evidenciaven qui hi havia darrere de l'acte. A més d'un representant de cada plataforma ciutadana, es podia veure el president del GOB, Macià Blàzquez; el president en funcions de l'Obra Cultural Balear, Joan Gelabert; el president d'Arca, Pere Ollers; el secretari general de la Unió de Pagesos, Pere Calafat; la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns, Rosa Bueno; el rector de la Real, Antoni Vallespir; l'escriptor Biel Florit i la cantant Maria del Mar Bonet.

El món de la cultura donà suport explícit a la protesta. Dos dels seus representants, l'escriptora Maria Antònia Oliver, i el músic Pau Debon -del grup Antònia Font- llegiren el manifest, i entre els manifestants també es va poder veure el músic Joan Mol i el pintor Ramon Canet.

Els ecologistes estigueren fortament representants, a més del GOB, entitat convocant, també es deixaren veure les pancartes de Greenpeace. El president del GOB, Macià Blàzquez, va reclamar als responsables polítics que escoltin el poble perquè «tenen l'obligació moral de fer-ho»; també els va exigir que facin marxa enrere en els seus projectes per «evitar que Mallorca quedi més destruïda, amb més urbanitzacions, més autopistes i un canvi demogràfic que pot suposar una pèrdua de la qualitat de vida i un increment de la degradació».

En l'àmbit de la política, tots els partits d'esquerra estigueren representats, cadascú amb la seva pròpia pancarta. Fins i tot la coalició dels Progressistes, que agrupa el PSM, Esquerra Unida, Els Verds i Esquerra Republicana en una candidatura unitària a les generals, portava pancarta pròpia. Les banderes del PSM i d'ERC guanyaren a la resta.

Darrere d'una pancarta amb el lema «Ens mereixem una Mallorca millor», el cap de llista del PSIB al Congrés, Francesc Antich, assegurà que la gran participació en la manifestació demostra que hi ha «molta gent preocupada» que reclama un altre model i no el de «formigó i asfalt» que impulsa el PP.

Per la seva banda, la candidata de la coalició dels Progressistes, Nanda Ramon, recordà els èxits que ha comportat la pressió ciutadana en la protecció d'espais simbòlics, com la Dragonera.

Des del món sindical, el secretario general d'UGT, Llorenç Bravo; el líder de CCOO, Josep Benedicto, o el secretari general de la Unió de Pagesos, Pere Calafat, també mostraren la seva oposició als projectes territorials i urbanístics que volen impulsar des de les institucions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris