muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

Principi d'acord per legalitzar les cases turístiques vacacionals

Neix la primera associació de propietaris d'aquests habitatges

ELENA BALLESTEROS.Inca.
El procés de regularització dels habitatges turístics vacacionals, residències situades majoritàriament en sòl rústic en les quals s'ofereixen estades turístiques durant diversos mesos a l'any, està a punt d'arribar a la seva fi.

Els habitatges turístics vacacionals van quedar en situació irregular al maig de 1999 amb l'aprovació del decret d'Ordenació de l'Oferta Turística del Govern de les Illes Balears que els exigiria complir una sèrie de requisits urbanístics a més dels propis de l'activitat turística.

Entre altres problemes estava la impossibilitat d'obtenir llicència d'activitats en sòl rústic o la dificultat per obtenir la cèdula d'habitabilitat per infraccions urbanístiques pendents en algunes cases.

L'Ajuntament de Pollença, municipi en el qual se situen la major part de les cases, el Govern balear i l'Associació d'Habitatges Turístics Vacacionals (empreses que contracten amb els touroperadors les estades turístiques en les cases) han vingut negociant intensament en els darrers mesos una sortida a aquest assumpte i ja hi ha un esborrany d'un nou decret que donarà via lliure a la regularització.

Es crearan dos registres, un d'agències de lloguer i un altre d'habitatges a les quals s'exigirà una sèrie de normes de qualitat abans d'accedir al llistat que els donarà llum verda cap al mercat turístic.

El director general d'Ordenació Turística de la Conselleria de Turisme, Josep Aloy, acompanyat de les autoritats locals del municipi de Pollença, va impartir ahir vespre una conferència en el Club Pollença sobre el procés de regularització de les cases durant l'acte de presentació de la primera Associació de Propietaris d'Habitatges Turístics Vacacionals de Balears que presideix el pollencí Bartomeu Vives.

L'associació, que ja disposa de 70 socis inscrits, superarà aviat el centenar, segons les previsions del seu president, Bartomeu Vives, que va explicar ahir durant la presentació que «l'associació neix amb motiu dels problemes sorgits en els darrers anys com a mesura de pressió per regularitzar les cases i resoldre els problemes que afecten els propietaris d'aquest tipus d'oferta turística».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris