algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Agricultura crea un servei d'actuació immediata pels atacs de cans a ramats

Implica ajuntaments i Natura Park en la mobilització de personal especialitzat

63312

Reunió de representants del Govern i d'organitzacions agràries per tractar els atacs.

T.A.
La Conselleria d'Agricultura està decidida a lluitar contra els atacs de cans a ramats d'ovelles. El control dels cans és una competència dels ajuntaments, però el departament autonòmic es disposa a crear un servei supramunicipal per actuar de manera ràpida i eficaç davant d'aquests fets. En aquest sentit la Conselleria d'Agricultura implicarà els ajuntaments i l'entitat privada Natura Park a la creació d'un servei d'actuació immediata en cas d'atacs de cans a ramats d'ovelles.

Davant de la freqüència dels casos d'ovins atacats per cans (no necessàriament salvatges o abandonats), la consellera, Margalida Moner, ha declarat que s'«ha de donar una solució a aquest problema que tant preocupa els propietaris de ramats. Realment la vigilància i control de cans és una competència municipal, però només els ajuntaments amb recursos puguin exercir-la amb garanties. Per això ja ens hem posat en contacte amb els tècnics de Natura Park, que a més compta amb unes instal·lacions apropiades, i ho farem pròximament amb la Federació de Municipis per posar en marxa aquest servei».

Moner explica que «habilitarem un número de telèfon, en servei les 24 hores, no solament per als casos de ramats atacats per cans, sinó també per atendre altres circumstàncies, com per exemple l'albirament d'un ca sospitós o perillós que deambula lliurement sense el control del seu propietari o d'una altra persona. A partir d'aquesta cridada, un grup de persones especialitzades es traslladarien immediatament al lloc per actuar de la manera més convenient. En col·laboració amb els ajuntaments i les policies locals, s'intentarà localitzar el ca i es prendran les mesures que es considerin oportunes: identificació de l'animal, traslladar-lo a una canera, localització de l'amo, aplicació de sancions, etc».

La consellera recorda l'obligatorietat dels ajuntaments de tenir censats a tots els cans del seu àmbit municipal, «però, desgraciadament, no tots els propietaris compleixen i es limiten a posseir l'animal sense notificar res a l'Administració. D'altra banda, un Ajuntament sense canera municipal veu molt limitada la seva capacitat d'acció davant dels cans detectats o localitzats sense control de ningú. Per això volem posar en marxa aquest servei, costi el que costi, amb la col·laboració dels ajuntaments».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris