algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'advocat Sebastià Frau, probable substitut de Mir al front de l'OCB

Avui acaba el termini de presentació de candidatures per dirigir l'entitat

L'advocat Sebastià Frau es perfila com a substitut d'Antoni Mir al capdavant de l'Obra Cultural Balear (OCB). Membre de la junta directiva, Frau és considerat una persona «pròxima» a l'actual secretari general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. A hores d'ara, aquest és un dels noms que sonen amb més força per presidir l'entitat a partir d'abril.

Avui acaba el termini de presentació de candidatures per a la renovació de la junta directiva de l'OCB, mentre que la proclamació de candidats serà entre diumenge dia 15 de febrer i dijous dia 19. Fins ahir horabaixa tan sols s'havien formalitzat dues candidatures individuals per a vocal de junta. Avui dematí s'espera que «el candidat» faci arribar a l'associació la seva proposta.

El president en funcions de l'OCB, Joan Gelabert, assegurà ahir que «hi haurà una candidatura de consens i molt equilibrada». Quant a la persona que se'n posarà al capdavant, Gelabert afirmà que «es tracta d'algú molt ben acceptat dins l'entitat».

Segons afegí, la seva proposta «tindrà una proporció de gent jove i de diversos sectors de l'entorn de l'Obra, de les mateixes delegacions, del món de l'ensenyament i de gent amb un pes important dins el món de la cultura».

Si bé no volgué vincular el candidat amb cap nom concret, Gelabert avançà que «si no hi ha sorpreses de darrera hora, la persona que presidirà l'Obra Cultural Balear ja està treballant en el seu programa i en el disseny dels objectius de la candidatura».

L'elecció de la nova junta serà dia 30 de març en l'assemblea general de socis, a l'Estudi General Lul·lià. Aquest fet suposarà l'inici d'una nova etapa de l'entitat. El seu president durant dotze anys, Antoni Mir, anuncià en la darrera edició de la Nit de la Cultura que no s'hi tornaria a presentar. Llavors, es desconexia el futur polític de Mir: des de gener, secretari general de Política Lingüística del Govern tripartit de la Generalitat de Catalunya.

Si a la fi es confirma la candidatura única i de consens, encapçalada per Sebastià Frau, és molt probable que l'etapa nova de l'OCB es vegu marcada pel continuisme, atesa l'especial i l'estreta relació entre Mir i Frau. «El que hi havia fins ara no s'atura i tot segueix el seu camí», afirmà Joan Gelabert. I afegí que «la nova junta té la responsabilitat de fixar els objectius».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris