muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

UM denuncia que TVE exclou de les entrevistes electorals el seu candidat i els dels Progressistes

Els nacionalistes reclamen que Lliteres sigui convidat i més minuts que la coalició de PSM, EU, EV i ERC

El número u de la llista d'Unió Mallorquina (UM) al Congrés dels Diputats, Pep Lliteres, va denunciar ahir que la proposta de TVE de cobertura de la campanya electoral exclou tant aquest partit com la coalició de les entrevistes als candidats.

Lliteres va assenyalar que segons la informació facilitada dimecres pel Consell Assessor de Radiotelevisió Espanyola (RTVE) a Balears, de les deu entrevistes de mitja hora possible «només se'n faran sis: quatre al PP i dues al PSOE. Per què no fan les altres?».

Aquesta no és l'única objecció que realitza UM a la cobertura de la campanya electoral prevista i que la Junta Electoral encara ha de donar per bona. UM es queixa que TVE hagi decidit proposar al màxim òrgan electoral que Progressistes per les Illes Balears, la coalició formada per PSM-EN, EU, Els Verds i ERC, tengui més minuts d'espais electorals gratuïts i de blocs d'informació que UM. En total, Progressistes està previst que tengui 50 minuts disponibles, mentre que el partit que presideix Maria Antònia Munar només en tendria 14 minuts.

Lliteres va reconèixer que és cert que a aquests partits, segons els resultats de les eleccions del 2000, els correspon aquests minuts, però va subratllar que «Progressistes per les Illes Balears mai no s'ha presentat a les eleccions» i que, per tant, «UM hauria de tenir més espai» que la coalició esquerrana.

El candidat nacionalista va anunciar que UM recorrerà davant la Junta Electoral si es confirma aquesta cobertura electoral. De moment, intentarà negociar «amb els altres partits» un repartiment de l'espai electoral que els sigui més favorable.

Lliteres va observar que «aquest repartiment no permet la igualtat d'oportunitats entre tots els partits» i va recordar que «TVE la pagam entre tots».

Finalment, el candidat nacionalista va proposar que totes les formacions que varen obtenir més de l'1% dels vots emesos el 2000 tenguin el mateix nombre d'impactes televisius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris