muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Creix la contestació a la política educativa que ha anunciat el Govern Matas

Una seixantena de manifests s'han originat ja als centres escolars

B.P.Palma.
Les mesures lingüístiques anunciades pel Govern de Jaume Matas han encès una apassionada polèmica que ha derivat cap a la indignació de bona part de tots els estaments educatius: professors, pares i alumnes.

La plana web www.balears.net/plataforma/manifests ha recollit tots els manifests de protesta que ha provocat el canvi d'orientació plantejat i encara no concretat pel conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol.

A l'esmentada adreça s'hi pot trobar una relació de vuitanta «manifests», cinquanta-nou dels quals provenen dels òrgans de govern representatius i legals de centres escolars. L'onada de la contestació continua creixent i no passa cap dia sense que no arribin noves protestes als mitjans de comunicació.

I és que en els ambients educatius, indiquen fonts del sector, es comença a estendre la percepció que s'ha sobrepassat un límit infranquejable: el qüestionament de la professionalitat i del respecte al codi deontològic per part del col·lectiu docent.

El cas de l'escola de Son Sardina, amb una investigació oberta d'ofici per l'Oficina del Protector del Menor, ha contribuït a estendre aquesta percepció i ha evidenciat un corrent de solidaritat amb el centre educatiu posat en qüestió. Lluny de qüestionar la línia seguida a l'escola, els pares han tancat files en defensa dels professionals de l'ensenyament davant acusacions que consideren calumnioses i secundades per l'administració educativa autonòmica.

Diari de Balears té constància que, a molts de centres, s'han convocat reunions informatives per informar els usuaris en relació a la polèmica. De moment, ja hi ha una vaga convocada contra la política educativa del Govern de Jaume Matas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris