nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El món de la cultura també diu prou

Intel·lectuals, artistes, i escriptors donen suport a la manifestació d'avui

La cultura també diu prou. Intel·lectuals, escriptors, artistes, pintors, escultors i músics de les Illes Balears es van reunir ahir per donar suport públicament a la manifestació d'avui en defensa del medi ambient. En una improvisada concentració al bar Líric de Palma, diferents personatges del món de la cultura es van posicionar, amb una sencilla sentència, en contra de la política territorial del PP i UM i van fer una crida a participar en la protesta.

«Fa 30 anys demanàvem el mateix, esperem que d'aquí a 30 anys no haguem de tornar-ho a fer. S'acaben els terminis», va assegurar l'escriptor Miquel Rayó. «No hem d'oblidar mai la cara dels cretins», va dir Biel Florit. «Ha arribat el moment de prendre part», afirmà Guillem Aulí. «Lluitar contra el PP fa tornar guapos», apuntà Biel Mesquida, principal organitzador de l'acte d'ahir.

«Prou, prou, prou», va deixar clar l'escriptor Biel Ferret. Les referències a la política del PP, les crides a no perdre l'esperança i a la necessitat d'anar consolidant la democràcia cada dia, sense limitar-la només a la cita electoral de cada quatre anys, es repetiren en les intervencions dels artistes i intel·lectuals.

«El PP se'n riu de Mallorca, que Mallorca se'n rigui del PP», va sentenciar l'artista teatral Maria Àngels Largo. El músic Joan Moll es va preguntar «quants votants del PP no se'n penedeixen d'haver-ho fet?», mentre l'escriptor Pere Morey defensà que els qui avui sortiran al carrer «no som radicals, només som enamorats de Mallorca que estem en contra dels qui l'estan prostituint».

Els artistes de menor edat, com el component del grup musical Antònia Font, Pau Debon, reclamaren un posicionament més clar als sectors més joves de la població i posaren com a referent als qui ja es van oposar fa 30 anys a la urbanització de Sa Dragonera. «El PP demostra una ignorància supina extrema elevada a l'enèssima potència», va afirmar l'actor Xisco Seguí, qui va fer una crida a la «no proliferació del ciment».

La pintora i escultora Nani Ferrer va explicar que no havia anat a Arco, la mostra d'art que s'està celebrant a Madrid, «perquè no m'agrada fer el paripé»; mentre que l'escultora Dolors Sampol va fer una crida a participar en la manifestació. Els artistes van deixar clar que donen suport a la protesta «amb noms i llinatges» i van plantejar la possibilitat de plasmar en pintures o fotografies els paisatges de Mallorca que quedaran afectats pels projectes del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris