muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Més de 100 entitats de les Balears s'han adherit a la manifestació d'avui per defensar el territori

Els convocants fan una darrera crida a participar en la protesta

Més de 100 entitats de l'àmbit polític, social i cultural, més de 600 professionals del món de l'ensenyament, intel·lectuals i fins i tot un centenar de fotògrafs de tot el món s'han adherit a la manifestació prevista per avui -plaça d'Espanya, 18.00 hores- per defensar el territori. Les entitats convocants -Gob i plataformes ciutadanes- van organitzar ahir un acte simbòlic a Son Sardina per fer la darrera crida a la participació de la ciutadania.

La manifestació d'avui s'ha convocat per protestar contra l'ampliació de l'aeroport, la construcció de noves urbanitzacions o la reducció de superfície de parcs naturals. Tot i això, han estat els nous projectes viaris -sobretot l'autovia Inca-Manacor i el Segon Cinturó de Palma- els que més contestació ciutadana han aixecat a Ciutat i al Pla de Mallorca.

Precisament ahir, els convocants de la manifestació van desplegar a Son Sardina la pancarta que encapçalarà la marxa d'avui, en la qual es pot llegir «Qui estima Mallorca no la destrueix». Per dur a terme aquest acte simbòlic van elegir un prat d'ametlers proper al nucli rural que quedarà afectat pel projecte de segon cinturó de Palma. La pancarta té 15 metres de llarg i serà duita per una vintena de representants de les entitats convocants.

El portaveu de la plataforma Autovia No, Miquel Gelabert, va fer una darrera crida a la participació i va demanar a la població que es «mentalitzi» perquè «els projectes proposats són irreversibles i serà impossible tornar enrere el que volen fer». Gelabert també va destacar la necessitat que «els mallorquins ens conscienciem perquè ens volen destruir ca nostra, que és Mallorca». Segons el portaveu dels convocants, amb aquests dos motius n'hi ha prou per sortir avui al carrer.

La manifestació transcorrerà avui per un recorregut clàssic. Sortirà a les 18.00 hores de la plaça d'Espanya i circularà pel carrer dels Oms, la Rambla, el carrer Unió, el passeig del Born, Conquistador i Cort, fins arribar a la plaça Major, on es llegirà el manifest i es cantarà La Balanguera. L'encarregat de llegir el manifest serà el cantant del grup Antònia Font, Pau Debon, i està prevista l'actuació de Miquel Àngel Llonovoy.

La protesta obligarà la Policia Local de Palma a tallar el trànsit a l'encreuament de la Via Alemanya amb la Via Rambla (18.00 hores), a la plaça Joan Carles I (18.15 hores) i a Conquistador (18.30 hores).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris