algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El PP anuncia que no canviarà de rumb per la manifestació d'avui

Rodríguez vaticina que els populars repetiran un gran resultat a Son Sardina

98184

Els membres de les entitats convocants mostren a Son Sardina la pancarta que encapçalarà la manifestació d'avui horabaixa.

TERESA AYUGA.

J.T./LL.L. Palma.
El secretari general del PP balear, José María Rodríguez, va assegurar ahir que les eleccions generals del 14 de març serviran per confirmar que la política de carreteres del Govern va pel bon camí. El dirigent fins i tot es va arriscar a vaticinar que aconseguiran un gran resultat en nuclis com el de Son Sardina, on el projecte de segon cinturó de Palma ha generat una forta contestació social. El Govern balear va deixar clar que la manifestació d'avui no condicionarà la seva política territorial.

El responsable del PP, José María Rodríguez, va expressar el seu «respecte» pels ciutadans que avui es manifestaran per defensar el territori però va deixar clar que el Govern balear té el compromís de respectar l'«opinió majoritària» sortida de les urnes el passat 25 de maig.

Per Rodríguez, si avui sortissin 30.000 persones al carrer no es podria parlar d'un gran suport a la protesta perquè aquests foren els vots que va obtenir el PSM a Mallorca el 25 de maig i la manifestació també té l'adhesió del PSOE, Esquerra Unida i Els Verds. «Només a Palma, el PP va treure 70.000 vots i dèiem molt clar que faríem el segon cinturó».

El dirigent va recordar que a nuclis com Son Sardina «vam recalcar que faríem el segon cinturó i vam obtenir un suport majoritari» el 25 de maig; és per això que «el 14-M, a Son Sardina, treurem majoria absoluta». (En les passades municipals, el PP va obtenir a Son Sardina 617 vots; el PSOE, 260; el PSM, 225, EU-EV, 150; i UM, 60).

Rodríguez també va vaticinar que la majoria de manifestants de la Part Forana arribaran a Palma per autopista i si ho fan «demostraran que són intel·ligents».

En portaveu del Govern, Joan Flaquer, també va mostrar «respecte» pels manifestants, però va recordar que la majoria de ciutadans van apostar per un programa en què es proposaven «vies ràpides, segures i còmodes». També considerà «normal» que les forces d'esquerra donin suport a la protesta. «És bo que la gent conegui que hi ha dues alternatives», va dir Flaquer. El portaveu mostrà «respecte» per l'opinió de la UIB, que reclamà polítiques respectuoses, però recordà que pel Govern també és prioritari resoldre el problema de la sinistralitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris