nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Fidels de tota l'Illa i uns 400 preveres acudiran a la benvinguda a Murgui

A l'acte de dissabte 21 hi anirà també més d'un centenar de valencians

Monsenyor Jesús Murgui Soriano prendrà possessió de la Diòcesi de Mallorca el pròxim dia 21 davant gairebé 400 preveres i centenars de feels arribats en autocars de tot Mallorca i en avió del País Valencià. Precisament, es va triar un dissabte dematí perquè tots els fidels de Mallorca acompanyats pels seus rectors i capellans puguin assistir-hi. Davant la previsible allau de creients, la catedral romandrà oberta a partir de les 9 hores per facilitar l'entrada al temple. Està previst que els centenars d'assistents hagin d'estar asseguts a la Seu a les 11 hores.

Abans de la celebració de l'Eucaristia, a les 11.15 hores, el bisbe electe, acompanyat pel nunci, el metropolità, i els cardenals, es dirigiran des del Palau Episcopal al portal Major de la Seu. Allà seran rebuts per l'administrador diocesà, el Col·legi de Consultors i una representació diocesana de la vida religiosa i del lacat. També serà saludat per les autoritats. A continuació, entrarà a la Seu, on segons va explicar el Bisbat «serà rebut pel degà i pel capítol de canonges, i després es dirigirà a la capella de la Puríssima per pregar uns moments davant el Santíssim».

Pel que fa al contingut musical, en la celebració cantaran, alternant amb el poble, la coral de la Seu, la Capella Mallorquina, els Blavets de Lluc i els Vermells de la Seu. Les corals mantindran el cant amb la participació de l'organista, Bartomeu Veny. Gairebé tot el cant serà d'autors mallorquins o de molta tradició a Mallorca.

D'altra banda, el Bisbat «ha procurat que tots els concelebrants tenguin un seient en el cor de la Seu, que acollirà devers 300 preveres, més els bisbes, arquebisbes, cardenals, l'arquebisbe metropolità, i el nunci. En els primers bancs de la dreta de la nau central del temple s'asseuran les autoritats de les Balears, del País Valencià, i representants dels diferents estaments socials, mentre que a l'esquerra s'asseuran els familiars, batles de València i representants de la Diòcesi de Mallorca. A més, a la Seu es reservarà un lloc per a les persones impedides. Tant a l'interior com a l'exterior del temple hi haurà també personal del servei d'ordre identificat per demanar qualsevol tipus de qüestió. A més, disposarà d'un servei d'ambulàncies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris