nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Una plataforma recull més de 600 firmes de suport als Progressistes

El col·lectiu «independent» denuncia la «política regressiva» del PP

Una Plataforma d'«independents» lligats a l'àmbit cultural, social i educatiu de les Balears va fer entrega ahir de més de 600 signatures de suport a la coalició dels Progressistes per les Illes Balears, que reuneix en una candidatura unitària a les generals el PSM, Esquerra Unida, Els Verds i Esquerra Republicana. Entre els membres de la plataforma destaquen la presidenta dels Escriptors en Llengua Catalana, Antònia Vicens; el president de Voltor, Ferran Gomila; o el president en funcions de l'Obra Cultural, Joan Gelabert.

En un acte realitzat a s'Escorxador i amb la presència d'un centenar de persones, l'activista cultural Cathy Sweeney va llegir el manifest de la plataforma, que fa una crida a sumar esforços per aconseguir una representació al Congrés que «planti cara sense hipotèques pels interessos de les Illes Balears».

Els «independents» consideren que, «davant la política regressiva practicada pel PP» a Madrid i a les Illes, la formació d'aquesta coalició «suposa la recuperació de la iniciativa política per part de les forces de progrés, mitjançant una alternativa plural i unitària», que defensa els principis de progrés, autogovern, justícia social, democràcia participativa i equilibri ecològic.

Els membres de la plataforma -Antònia Vicens, Ferran Gomila o Joan Moll, entre altres- van coincidir en la necessitat d'unir esforços a favor de la llengua pròpia, la cultura i l'autogovern davant les polítiques del PP.

Els candidats de la coalició, Nanda Ramon (PSM), Manuel Cámara (EU), Miquel Àngel Llauger (EV) o Cecili Buele (ERC) van agrair el suport de la plataforma i van recalcar que l'objectiu de la unió dels quatre partits és la d'oferir una alternativa factible per dota de representació aquells que no se senten representats per les dues forces majoritàries: PP i PSOE.

Entre els assistents es va poder veure els caps de llista de la coalició i els principals líders de les formacions integrants: Mateu Morro (PSM), Miquel Rosselló (EU) o Margalida Rosselló (EV). També hi era el secretari general de Comissions Obreres, Josep Benedicto. Durant l'acte de presentació de la plataforma es repetiren les crides a la manifestació de demà en defensa del territori.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris