algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

La Comissió Europea investigarà l'impacte de l'autovia Inca-Manacor

Reclama més informació per saber si s'han aplicat dues directives

La comissària de Medi Ambient de la Unió Europea, Margot Wallström, ha obert una investigació per determinar si el projecte de l'autovia Inca-Manacor compleix la normativa europea. La responsable reclama informació a les autoritats espanyoles per comprovar si s'ha aplicat la directiva europea d'impacte ambiental 97/11 i si l'execució d'aquesta nova carretera pot afectar la directiva de protecció d'hàbitats 92/43.

Segons la primera disposició normativa, en aquest cas concret les autoritats competents haurien d'estudiar si el projecte té impactes importants sobre el medi ambient. Per aquest motiu, la comissària de Medi Ambient ha enviat una carta demanant informació complementària a les autoritats espanyoles. En aquesta missiva Margot Wallström demana que li comuniquin si s'ha aplicat la normativa europea i adverteix que «no dubtarà a prendre totes les mesures necessàries per fer complir la legislació».

La investigació s'ha obert arran d'una pregunta parlamentària formulada per l'eurodiputada ecologista Marie-Anne Isler. Els Verds europeus consideren que aquesta directiva exigeix que s'estudiïn també les possibles alternatives al projecte. Segons aquest grup parlamentari, «el Govern balear no ho ha fet» i «la manca d'aquests estudis és greu perquè no s'ha demostrat ni la necessitat ni la utilitat del projecte».

La comissària de Medi Ambient també insta les autoritats espanyoles a aclarir si el projecte té un impacte significatiu sobre els espais protegits per la directiva d'hàbitats 92/43. Per comprovar l'afectació dels espais considerats «llocs d'interès comunitari» en la xarxa Natura 2000, la responsable reclama informació cartogràfica detallada.

Els Verds van denunciar que l'autovia envaeix en alguns punts del seu recorregut zones classificades com espais naturals protegits. Els ecologistes continuaran controlant des del Parlament Europeu els projectes prevists pel Govern a les Illes. L'eurodiputat d'Esquerra Republicana, Miquel Mayol, també es va interessar fa uns mesos pels efectes d'aquest projecte.

Per altra banda, els organitzadors de la protesta de dissabte van començar les cercaviles per convidar a la manifestació, recorrent els carrers cèntrics de Palma, amb música i distribuint material informatiu. També ahir la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social va subscriure un manifest de suport a la marxa de demà i va fer una crida a la defensa de la terra contra «l'especulació» i la «precarietat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris