muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

L'autopista de l'Arenal arribarà a la carretera de Campos el 2005

El Govern començà ahir la variant de Llucmajor, primera fase de la infraestructura

57710

Cabrer i Tomàs, presentaren el projecte de la variant a l'Ajuntament.

J.TORRES.Llucmajor.
L'autopista de l'Arenal connectarà amb la carretera de Campos abans que acabi el 2005. El Govern balear va començar ahir les obres de la variant de Llucmajor, que evita el pas pel nucli urbà, té característiques d'autopista, costarà 25'6 milions d'euros i s'acabarà en 17 mesos. Però, a més, preveu iniciar en un mes els treballs per enllaçar aquesta variant amb l'actual autopista de l'Arenal.

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, es va traslladar a Llucmajor per veure in situ l'inici de les obres i avançar els detalls de la variant. El nou tram d'autopista, de dos carrils per sentit i 6'3 quilòmetres de longitud, s'inicia al polígon de Son Noguera i finalitzarà a la carretera de Llucmajor a Campos. En aquesta no es podrà circular a més de 120 quilòmetres per hora.

La nova via, que comptarà amb carrils de servei, preveu tres passos superiors, un pas inferior -que havia estat reclamat pels veïns- i dos enllaços per a camins, a més d'un creuer amb l'actual carretera de Campos. La consellera va destacar que un 99% dels propietaris afectats han acceptat les indemnitzacions per l'expropiació dels terrenys, que han costat 6'8 milions d'euros. També va recalcar que, dels 25'6 milions de pressupost -que finançarà l'Estat a través del Conveni de Carreteres- 3'4 milions aniran destinats a mesures correctores per minimitzar l'impacte.

La consellera avançà que el Govern balear aprovarà demà l'expedient d'expropiació de les obres de l'autopista Arenal-Llucmajor, per tal d'adjudicar les obres en dues setmanes i poder-les iniciar en un mes. «Abans que acabi el 2005 hi haurà una autopista contínua fins entrada la carretera de Campos», va explicar la titular d'Obres Públiques.

Aquesta és la primera obra del Conveni de Carreteres que s'executa aquesta legislatura. Cabrer va recordar que la infraestructura es va projectar fa sis anys i «ha estat aturada sense cap solució». Va repetir el compromís de l'actual Govern per acabar amb «la situació tercermundista de les carreteres», de fer-ho «en un temps rècord» i «respectant el medi ambient, que no es patrimoni de ningú i que tots estimam».

La responsable va retreure a la resta de forces el seu «immobilisme» i va assegurar que «al marge de grups radicals, posicions demagògiques i partits irresponsables, nosaltres feim feina». Cabrer va apuntar també que amb infraestructures adequades no s'haurien produït les 23 víctimes mortals en accidents de trànsit que s'han comptabilitzat durant aquest any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris