nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Un professor mallorquí de 22 anys du dos mesos desaparegut a l'Amazones

Marc Xavier Beltrà tenia una beca a Bogotà i el 30 de novembre viatjà al Brasil

102366

Joan Ramon, el pare de Marc, i la seva companya, Begonya, amb un retrat del jove.

Marc Xavier Beltrà Olives, un professor de filologia, de 22 anys, du més de dos mesos desaparegut a l'Amazones. El pare, Joan Ramon, ha demanat ajuda a Interpol i a la diplomàcia. Marc va néixer a Palma, però residia a París, on havia estudiat filologia amb excel·lents notes. En acabar la carrera, obtingué una beca per exercir de professor en una universitat de Bogotà, i no s'ho pensà dues vegades.

«És un al·lot molt aventurer, ha recorregut mig món ell sol, i la idea l'entusiasmà», explicà ahir Joan Ramon, el seu pare, que viu a Mallorca. El novembre al jove li donaren vacances i sortí de Colòmbia. La seva intenció era visitar l'Amazones, fins el 15 de desembre, quan havia de tornar a Bogotà.

La seva gran afició és la literatura i durant la seva excursió pel Brasil tenia la intenció de conèixer els pobles de Benjamin Constant, que porta el nom d'un escriptor francès admirat per Marc, Leticia i Atalaya do Norte. Es tracta de tres localitats frontereres entre Colòmbia, Brasil i Perú, i és allà on es perd la pista del jove mallorquí. «Existeix constància policíaca que el 30 de novembre sortí de la capital colombiana, i després ens han dit que el 2 de gener d'enguany passà un control policíac a Leticia, però és una dada poc fiable, de la qual no n'ha quedat cap document», afegí Joan Ramon.

L'ambaixada espanyola a Colòmbia, Interpol, i el Grup de Homicidis del Cos Nacional de Policia de Palma duen setmanes realitzant gestions per demanar dades sobre el parador de Marc, i també les autoritats peruanes i brasileres estan al corrent de la seva desaparició. El progenitor, amb tot, vol que el cas obtingui el màxim ressò possible «perquè com més ens mobilitzem més esperances tindrem de trobar el meu fill».

El professor palmesà és de complexió normal, fa 1,76 centímetres d'alçada i pesa 64 quilos. Quan desaparegué duia el cabell molt llarg, i vestia amb texans i botes. Per no dur la targeta de crèdit per l'Amazones, la va deixar a un amic. Una dada que alarma molt Joan Ramon i la seva companya, Begonya, és que Marc és un jove extremadament responsable «que sempre ens deia on estava i ens telefonava. Mai no ha fet un viatge i s'ha desaparegut d'aquesta manera».

D'altra banda, la seva mare resideix a París, on ell vivia, i també està realitzant tot tipus de moviments per donar a conèixer el seu cas. De fet, la desaparició de Marc s'ha publicat al prestigiós diari Le Monde.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris