muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

SU farà costat als punts del proper ple a canvi de la reforma del centre cívic

Tanmateix els independents no anunciaran si entren en el pacte fins passades les eleccions

99886

Els regidors de Sur Unificat, en un ple de l'Ajuntament de ses Salines.

Encara no hi ha pacte i Sur Unificat (SU) no dirà si accepta o no entrar a formar part de l'equip de govern (PP-UM) fins que hagin passat les eleccions generals, però ja hi ha hagut els primers acords entre les dues parts. En una reunió mantinguda ahir, el portaveu de SU, Joan Bauçà, comunicà al batle, Sebastià Vidal (PP), i al tinent de batle, Antoni Caldentey (UM), que el seu partit (dos regidors) farà costat o s'abstindrà en tots els punts que es presentaran en un ple que es durà a terme la setmana que ve. A canvi, Bauçà aconseguí que en la mateixa sessió s'aprovi un decret de batlia amb el qual Vidal posa en marxa la redacció del projecte de reforma del centre cívic de la Colònia de Sant Jordi.

S'ha de recordar que el pacte PP-UM necessita el vot a favor o l'abstenció de dos regidors de l'oposició perquè s'aprovin els punts del ple, ja que el regidor conservador Francesc Garí està virtualment fora de l'equip de govern (renuncià a les àrees de gestió però continua en el PP) arran de la crisi en el si dels populars. Així, en els punts en els quals SU s'abstingui, hi haurà els mateixos vots sempre que el PSOE (3 edils) i Garí hi votin en contra, però el vot de qualitat del batle desfarà l'empat.

Joan Bauçà manifestà que donarà suport a l'equip de govern perquè «la Sala no pot estar col·lapsada per més temps i a més són punts de calaix, perquè hi ha les al·legacions al Pla territorial; i en d'altres, com ara el pressupost, ens hi abstindrem perquè no són els nostres». Bauçà digué que a canvi «hem reclamat el projecte de reforma del centre cívic perquè sigui més funcional».

En aquest sentit, el batle, Sebastià Vidal, explicà que en el decret de batlia «s'encarrega el projecte» i, malgrat dir que «nosaltres ja el dúiem en el programa electoral», va reconèixer que el fet que ho demanàs SU «ho ha accelerat». D'altra banda i en referència a l'entrada de SU en el pacte, Bauçà fou clar i manifestà que «no ens pronunciarem fins el dilluns després de les eleccions generals».

Sur Unificat dirà també després del 14 de març al PP si accepta la figura de junta de districte perquè la Colònia tengui més independència, tot i que anuncià que «el reglament ens sembla bé però amb matisos. SU demanarà així mateix al Govern balear que «faci aquesta legislatura tres o quatre inversions substancials a la Colònia».

En qualsevol cas, SU no renuncia a l'entitat local menor, però ho separa de qualsevol pacte. Així, la seva intenció és fer un front comú entre UM, PSOE i els independents per començar a recaptar signatures i impulsar una campanya d'informació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris