algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Cort celebrarà un ple extraordinari per tractar l'operació Son Espases

El PSOE presentà ahir la iniciativa i Cirer té 15 dies per convocar

L'Ajuntament de Palma durà a terme un ple extraordinari per tractar «en profunditat» l'operació de compra de la finca de Son Espases vell, ubicació de Son Dureta II. La iniciativa, que va ser presentada ahir mateix a la Secretaria de Cort, parteix del grup municipal socialista, l'unic partit de l'oposició que, gràcies als seus 9 regidors, té la representació suficient per forçar un ple d'aquestes característiques. En aquest sentit, la Llei de Bases de Règim Local i el mateix reglament intern del Consistori preveuen que per conovocar un ple extraordinari és necessari que ho demani almenys un quart dels regidors (és a dir, 8 dels 29 actuals).

Una vegada s'ha registrat la petició del PSOE la batlessa de Palma, Catalina Cirer, té 15 dies hàbils per convocar la sessió monogràfica. Cirer es mostrà conforme amb la realització d'aquest ple, alhora que manifestà la seva intenció de fer-lo coincidir amb la sessió ordinària de cada mes. Així, doncs, el «desitjat» debat sobre Son Espases que demanava l'oposició des de feia mesos podria tenir lloc el proper 26 de febrer.

El portaveu socialista a Cort, Antoni Roig, justificà la petició basant-se en el fet que «encara manquen molts aspectes per aclarir en tot el que ha estat la compra de Son Espases». Roig es va referir al preu «exagerat» que va costar el solar (7,2 milions d'euros) i que no es va aprovar en base a cap estudi de mercat, com també a la decisió «injustificada» de descartar el solar de l'actual Son Dureta a l'hora de construir el nou hospital de referència. Finalment, el líder de l'oposició al·ludí al fet que siguin els ciutadans de Palma «els que hagin de pagar un macroequipament per tot Mallorca».

I és que Roig sempre ha apostat per no canviar d'ubicació l'hospital, «ja que és l'opció mes barata». Però, en cas de fer-ho, el PSOE considera que «el més just hauria estat estudiar totes les alternatives possibles i realitzar una taxació independent dels valors dels terrenys».

D'altra banda, el portaveu dels socialistes de Palma aprofità la seva compareixença davant els mitjans de comunicació per criticar durament la reunió del «Pacte Urbanístic» de dimecres. Roig la va definir com una «presa de pèl» per part del tinent de batlessa d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, i sentencià que «l'únic que cercava el PP amb aquest acte era fer-se la foto».

La indignació del socialista, compartida per tots els membres de l'oposició a Cort, se sustentava en el fet que De Santos només va utilitzar l'encontre per presentar els projectes de l'equip de govern sobre les futures zones verdes de Ciutat. «No es va parlar dels grans equipaments i infraestructures que afectaran Palma, com ara el palau de congressos o la falca verda. Tampoc no es va tractar la qüestió de l'habitatge o el model de desenvolupament de la ciutat», afegí Roig.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris