algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

El frau fiscal a Balears creix un 27% el 2003 i suma 216 milions d'euros

Hisenda centra les inspeccions en el sector immobiliari i turístic

El frau fiscal detectat a les Balears en el 2003 apujà a 216 milions d'euros, amb un increment del 27,4% respecte de l'anterior exercici. D'altra banda, el contraband descobert se situà al voltant dels 24 milions d'euros. Per tot això, l'Agència Tributària augmentà «la seva eficàcia» un 13% en els seus resultats de control, la qual cosa li permeté recuperar 240 milions d'euros.

El delegat especial de l'Agència Tributària de les Balears, Ignacio Fernández, explicà que «els fraus fiscals més nombrosos comesos a la nostra comunitat corresponen als sectors immobiliari i turístic». En aquest sentit, Fernández anuncià que enguany «es mantindran les mesures de control, mitjançant la transmissió de dades entre el Govern, els ajuntaments i l'Agència Tributària per evitar, per exemple, irregularitats en els processos de compra i venda de cases entre residents i estrangers».

El Pla de Control 2004 de la delegació de l'Agència Tributària se centrarà en la recollida de dades d'empreses domiciliades als denominats paradisos fiscals, a més del reforçament de la unitat regional dedicada als moviments inversors en el sector immobiliari entre estrangers i residents. D'altra banda, s'incentivaran les inspeccions en el sector turístic, mitjançant l'intercanvi de dades amb les conselleries d'Hisenda i Turisme.

El director d'Organització, Planificació i Relacions Institucionals, José Luís Martínez, i el delegat especial de l'Agència Tributària, Ignacio Fernández, presentaren els resultats de control obtinguts el 2003.

Quant al capítol de Recuperació del Deute en el 2003, per via executiva o fora del període voluntari es recaptaren 67,1 milions d'euros, un 15% més que l'any anterior. En aquest sentit, José Luis Martínez precisà que «l'increment de les actuacions realitzades a les Balears per detectar el frau fiscal és molt semblant a la resta de l'Estat».

Un altre fet important és el de la presentació de declaracions de l'IRPF per internet. L'any passat es presentaren 63.046 declaracions via telemàtica, un 18% més que el 2002. Així, de totes aquestes, 41.692 correspongueren a petites i mitjanes empreses, fet que significà un increment del 89,8% respecte de l'anterior exercici.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris