algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
17°

Manuel Barajas diu al jutge que Nájera no posà doblers al xalet de Santa Ponça

L'exmarit de la dirigent socialista declarà que volia «construir i vendre»

Margarita Nájera avalà la compra del solar de Santa Ponça, però no aportà cap quantitat de doblers. Aquesta fou la síntesi de la declaració que Manuel Barajas Rico, exmarit de Margarita Nájera, batlessa socialista de Calvià fins al passat mes de juny, prestà ahir davant del jutge en qualitat d'imputat.

Aquesta operació forma part d'una de les sis causes obertes contra l'exbatlessa de Calvià, en les quals l'acusen de la comissió de diversos presumptes delictes. Les diligències en aquests processos continuen el seu curs en diferents jutjats.

Al solar es construí, posteriorment, un habitatge, i aquest procés de compravenda motivà el 2002 una denúncia del fiscal en cap de Balears, a instàncies del PP, pel presumpte delicte de suborn.

En el decurs de la seva declaració, a la qual assistiren el fiscal de Balears Joan Carrau, que representa la Fiscalia Anticorrupció, i els advocats de les parts, Luis Rodríguez Ramos, Eduardo Valdivia, Gabriel Garcías i Consuelo Paz, Barajas digué que adquirí el solar per 110.000 euros (18 milions de pessetes) amb la intenció de «construir i vendre».

Indicà que fou la seva excunyada la que l'informà que Domingo Cruz i Jaime Riera (aquest darrer recaptador municipal de Calviá) tenien previst realitzar un projecte urbanístic, i que fou a aquestes persones a les quals comprà el solar.

Manifestà, així mateix, que Margarita Nájera avalà la seva petició de préstec davant d'un banc per adquirir el solar, però que la seva exdona no aportà cap quantitat de doblers a l'operació de compravenda.

Barajas també explicà que el règim del seu matrimoni fou de guany, però que acordaren capitulacions per a la separació de béns a començaments de la dècada dels 90.

Més tard, segons subratllà, el solar en qüestió no fou valorat a l'esborrany d'acord final del tràmit de separació matrimonial que es presentà al jutjat. També digué que no havia sol·licitat nous préstecs per a la construcció de l'habitatge, i que veié d'altres solars, a la urbanització Santa Ponça Nova, però que els seus preus eren molt superiors i que no li interessaren.

Així mateix, negà que hagués viatjat a Colòmbia i es negà a respondre a la pregunta de si tenia relació amb el Grup Edifival. Segons la lletrada de Barajas, el seu client «contestà a totes les preguntes, menys aquelles que no tenien cap relació amb la compra del solar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris