muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Les empreses solidàries a Balears donen feina a més de 900 persones

Caritas i Fundació Deixalles presenten una guia sobre economia social

Les 24 entitats, empreses i associacions d'economia social i solidària existents a Balears facturen 11 milions d'euros l'any i donen feina a 936 persones entre empleats i becaris, segons es desprèn de la Guia d'iniciatives d'economia social i solidària elaborada per la Fundació Deixalles i Caritas Diocesana.

L'autor de la guia, Jordi López, destacà el potencial econòmic i social de les entitats, el ventall d'actuació de les quals engloba activitats tan diverses com agricultura i alimentació, comerç just, neteja o recuperació de residus, i reclamà el suport de l'administració.

La guia, que també rep l'ajuda del Govern a través de les conselleries de Treball i Formació, Presidència i Esports i del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), inclou una fitxa que ofereix les principals dades de cada entitat, entre les quals s'inclouen el tipus de clients als quals dirigeix la seva activitat econòmica, el seu moviment econòmic actual i el nombre de treballadors.

El director de Caritas Diocesana de Mallorca, Antoni Garau, incidí en la importància de dur a terme «treballs reals» que responen a una necessitat de la societat, «i no experiments de laboratori», i destacà que la inversió econòmica que requereixen aquestes entitats per part del Govern és «altament rendible». Altrament, afirmà, «la despesa social i sociosanitària de Balears es dispararia».

En aquest sentit, el gerent de la Fundació Deixalles, Antoni Pons, reclamà al Govern balear la posada en marxa d'un decret que considera la figura de les anomenades «empreses d'inserció» i els atorga ajuts especials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris