algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Les vendes de viatges des de les Balears apugen un 6% aquest mes

El Carib, ciutats europees i la neu, les destinacions més sol·licitades

La venda de viatges des de les Balears ha experimentat un creixement del 6% en aquest mes de febrer respecte de l'any passat. La proximitat del pont de l'Estatut -l'1 de març- i la consolidació del turisme d'interior són alguns dels factors que han contribuït a la reactivació del mercat. Quant a les destinacions més sol·licitades en aquesta època de l'any són el Carib, ciutats europees i la neu.

El president de la patronal balear d'agències de viatges (AVIBA), Jaume Bauzà, confirmà ahir el bon comportament de les vendes a les illes. «L'apreciació de l'euro ha situat el preu d'alguns paquets turístics a un nivell molt més raonable que en altres anys, la qual cosa ha estat un estímul molt important per al mercat illenc», argumentà Bauzà.

Allò més important, emperò, és el canvi de tendència que es detecta des de les agències de viatges de les Balears. Bauzà destacà que «quan es reactiva el mercat, es reactiva per a tots. Així, sembla que hi ha un canvi d'estratègia en el turisme familiar i en els viatges d'empresa o personals». La demanda de destinacions de curt i llarg recorregut ha augmentat considerablement. Els vols directes a París i a Londres, els paquets de neu i les ofertes de cap de setmana a Madrid són alguns dels productes més demandats, a més d'altres destinacions més llunyanes, com el Carib o Sud-àfrica.

El turisme d'interior, especialment el familiar, ha estat un segment de l'oferta que ha experimentat un fort creixement aquest febrer. «Els preus hotelers i una oferta plural» són, segons Bauzà, «la clau de l'èxit». Amb un 22% de la planta hotelera oberta, molts d'establiments salven la temporada baixa gràcies als clients mallorquins, els quals aprofiten ofertes que se situen al voltant dels 40 euros per persona i dia, en règim de pensió completa en hotel de tres estrelles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris