muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Trillo: «Esper que els vaixells de la sisena flota tornin a Palma»

El ministre de Defensa no descarta noves cessions de terrenys militars

Federico Trillo va ser ahir a Mallorca com a ministre de Defensa i com a membre del PP. No amaga que voldria continuar sent ministre amb Mariano Rajoy, no descarta noves cessions de terrenys militars a les Illes i espera que els vaixells de guerra tornin a recalar als ports de les Balears.

-Heu tancat ja l'acord de compravenda de l'Hospital Militar amb el Govern?
-Està pràcticament ultimat. Era una de les moltes assignatures pendents de l'anterior Govern i en pocs mesos tant el president Matas com la seva vicepresidenta van fer les coses com tocava, em van venir a veure i ja ha quedat resolt tant això com els terrenys de Sóller. I el que encara queda.

-Quan deis que encara queda us referiu als terrenys i instal·lacions de Defensa que estan infrautilitzats?
-Hem d'anar adaptant el ritme de contribució a l'oferta de sòl i d'habitatge al procés de transformació de les forces armades. Aquí tenim una important tasca de control i estam concentrant les unitats a la base General Asensio. A partir d'aquí podem pensar en noves cessions territorials.

-Per tant, hi haurà noves inversions en Defensa?
-Sí. Hi haurà inversions a la base General Asensio, però sobretot s'ha de fer un esforç en la promoció de la cultura de defensa per obtenir una major incorporació de soldats provinents de les Balears.

-Perquè la incorporació d'ara és insuficient?
-No, però engegar un sistema professional és complex i lent.

-L'arribada a Palma de vaixells de la sisena flota suposava ingressos.
-No en tenc cap dubte.

-Tornaran?
-Esper que sí. Encara que n'hi havia que no ho entenien així i han fet d'avalotadors quan han vingut vaixells de la sisena flota. Esper que en el futur trobin l'hospitalitat que Palma ha donat sempre als estrangers, incloent-hi els militars nord-americans.

-Un dels detinguts en relació amb Al Qaeda vivia a Palma. Les Illes són segures?
-Sí, sense dubtes.

-I la proximitat a l'Àfrica ens fa més insegurs?
-Em sembla que la meva terra, Cartagena, encara hi és més a prop. L'única amenaça seriosa a calibrar era el programa de construcció d'armes de destrucció massiva del coronel Gaddafi, a Líbia, i ara s'ha anunciat que s'atura i es desfà gràcies a la mediació d'Aznar i a la pressió internacional. Això és una gran notícia per a la seguretat del litoral mediterrani.

-Es pot acabar amb la inseguretat que hi ha a l'Iraq?
-A Bagdad s'han concentrat elements terroristes de tot el món i la situació és complexa, però anirà remetent a mesura que es vagi tornant al poble iraquià la seva capacitat d'autogovern.

-Veis Jaume Matas en un futur govern de Rajoy?
-No depèn de mi, sinó de Rajoy.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris