nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

El 57% de les habitacions del nou Son Dureta seran individuals

La intenció és adjudicar les obres del centre a principis del 2005

CATI ROIG. Palma.
El 57'2 per cent de les habitacions del nou hospital de Son Dureta seran individuals, segons avançà la consellera de Salut i Consum, Aina Castillo. Aquesta mesura permetrà, segons la consellera, que els pacients rebin una atenció de major qualitat.

La titular de Salut anuncià que el nombre de llits del nou i el vell Son Dureta seran pràctimanet iguals, «si bé dels 819 llits d'internament de més de 24 hores, un total de 469 seran individuals i es distribuiran entre les unitats d'Immunodeprimits i Implantats, Medicina i Cirurgia Coronària, Pediatria, UCI pediàtrica, Neonatologia i Psiquiatria».

Durant la seva compareixença al Parlament, Castillo també informà que el nou centre sanitari tindrà nou plantes en lloc de les dotze inicialment projectades, fet que afavorirà «el menor impacte visual possible i s'aconseguirà disminuir l'impacte urbanístic final en un 25 per cent».

Així mateix, la consellera informà que la intenció del seu departament és que després de l'estiu s'hagi fet la licitació de les obres, que podrien ser adjudicades els primers mesos del 2005. En una compareixença parlamentària voluntària amb l'objectiu de donar comptes a l'oposició de la ubicació del nou Son Dureta, Castillo sentencià que es tractarà d'un hospital informatitzat, seguint el model de Son Llàtzer i que comptarà amb la iniciativa privada per a la seva construcció.

El nou hospital disposarà d'un bloc quirúrgic amb 20 quiròfans, un heliport, tres sales d'actes, un institut d'investigació i dues biblioteques.

El centre sanitari ocuparà 140.000 metres quadrats construïts, un 30 per cent del solar. A més, hi està prevista una àrea de reconversió de 28.000 metres quadrats en previsió de futures necessitats. Castillo dedicà bona part de la compareixença a aclarir la polèmica decisió presa pel Govern sobre la ubicació del nou hospital de referència de les Illes Balears.

En aquest sentit, la màxima responsable de la sanitat balear afirmà que la finca de Son Espases «és la que reuneix millors condicions» i, segons Castillo, així es desprèn de l'informe dels tècnics. Per la seva banda, l'oposició es mostrà descontenta per les explicacions de Castillo i li recriminaren que «abans de felicitar l'Ajuntament, hauria de descartar l'especulació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris