nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Els coordinadors lingüístics de l'Illa exigeixen explicacions a Fiol

Així se sumen a les protestes contra la política del Govern Matas

Els coordinadors lingüístics d'una quarantena de centres docents de Mallorca es dirigiren ahir a la Conselleria d'Educació i Cultura per tal de mantenir una entrevista amb el conseller Francesc Fiol. Els professors demanaven que el titular d'Educació els aclarís les mesures polítiques que el Govern vol adoptar en matèria de llengua i alhora fer-li entrega d'un manifest on expressen el seu rebuig a aquestes mesures.

Finalment, l'entrevista no va ser possible ja que el conseller es trobava fora de la Illa, però en el seu lloc, el director general d'Administració educativa, Jaume Juan els oferí una trobada per a avui. Jaume Sastre, coordinador lingüístic de l'IES de Llucmajor destacà que no es podia acceptar de cap manera l'entrevista amb Juan, ja que «qui ha de donar les explicacions pertinents en aquest cas és el conseller».

I és que segons expliquen els docents, fa dues setmanes que demanaren audiència al conseller i «fins avui ningú de la Conselleria no ens ha dit res». Així, Sastre explicà que en vista de les negatives de l'administració, «ara els donarem una setmana i si no ens han dit res tornarem dimecres per veure si ens pot rebre».

Els coordinadors lingüístics expressen en el seu manifest el rebuig a les mesures lingüístiques del Govern que «abocaran la llengua pròpia de les Balears a una situació de desprestigi que accelerarà el procés de substitució lingüística que es pateix dins els centres d'ensenyament i la resta d'àmbits».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris