nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Sostreuen seixanta galls de brega en una finca de cria de Binissalem

Els exemplars, valorats en 15.000 euros, desaparegueren de matinada

La Guàrdia Civil està investigant el robatori milionari de 60 galls de brega que es trobaven en una finca de Binissalem, a dins gàbies, i que foren sostrets ahir de matinada per diversos delinqüents que forçaren els accessos al recinte i burlaren els cans que vigilaven el perímetre.

La finca està situada en els voltants del llogaret de Biniagual i devers les 3.30 hores el propietari es despertà sobressaltat pel renou del motor d'un cotxe, que engegava a tota velocitat. Minuts després, el pagès visità les gàbies on dormen els galls que cria i comprovà, sorprès, que havien estat forçades una per una, fins a un total de 20. Els lladres -que podrien ser joves d'ètnia gitana- forçaren la primera tanca d'accés a la finca i després n'obriren una altra amb violència, fins a arribar als galls. Els cans que viuen a la possessió no detectaren res, per la qual cosa tot sembla indicar que els lladres actuaren amb gran cura i en un temps rècord.

A la carretera havien aparcat el seu vehicle -que podria ser una furgoneta- i fins allà anaren duent les aus de corral. Quan el propietari descobrí l'ocorregut es posà en contacte telefònic amb la Guàrdia Civil, que envià una patrulla fins aquell indret.

Els agents inspeccionaren a la recerca de pistes sobre els autors del robatori milionari, i després comminaren l'afectat que interposàs una denúncia a la caserna. Curiosament, només un dels galls de la finca romania a les gàbies quan l'amo descobrí els fets, i a més l'animal estava malalt, cosa que evidencia que els malfactors sabien molt bé el que feien i que el rebutjaren perquè no els servia. Un altre gall fou trobat als afores de la propietat, i segons sembla aconseguí escapar quan les altres aus estaven sent carregades molt de pressa al vehicle.

La principal hipòtesi policíaca és que els delinqüents havien estat en alguna ocasió als terrenys pròxims a Biniagual, ja que des de la carretera és molt difícil reparar en les gàbies per a la cria de galls de brega. El robatori de galls no és una pràctica molt estesa a l'Illa, sobretot en un nombre tan elevat com el d'ahir, però quan es registra algun cas el destí dels exemplars són les bregues clandestines. Molts d'aquests esdeveniments il·legals es fan al poblat de Son Banya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris