nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Comença amb bones expectatives la collita de la patata per exportar

Estimen que en sortiran entre 20 i 25 mil tones cap als mercats europeus

La collita de patata de varietat extraprimerenca destinada a l'exportació ha començat aquesta setmana a sa Pobla. L'empresa Mateu & Uco, que aglutina uns 140 pagesos del municipi, ha començat a treure les primeres patates en algunes parcel·les de can Peu Blanc.

«Aquesta vegada és una de les ocasions en què la collita ha començat més prest en la història», afirma Joan Mateu Caldés, responsable de l'empresa Mateu & Uco, que explica que això es deu «a les varietats utilitzades, a l'esforç dels pagesos per posar tan aviat com sigui possible el producte en el mercat i a la bona climatologia».

Aquest tipus de patata, de carn blanca i una pell que pràcticament es pot retirar amb la mà, va dirigida en la seva totalitat als mercats del Regne Unit, Alemanya i Escandinàvia. Els productors esperen que la bona climatologia continuï tant a Mallorca com en els països de destinació del producte, perquè asseguren que d'aquesta manera es garanteix una bona demanda.

«En aquests moments hi ha una etapa en què els preus de patata de consum són alts i els de les importacions que hauran de realitzar els països europeus no són baixos, encara que cal distingir que els mercats de patata de consum són diferents als d'aquestes patates noves», assenyalen.

Mateu & Uco qualifica de «magnífica» la qualitat de les plantes i espera que el bon temps continuï, «sense vent ni calabruix», perquè d'aquesta manera no es produeixen interrupcions durant la collita i en les seqüències de lliurament de la mercaderia als seus clients.

Encara que les dades en què s'ha començat enguany la collita fan que els productors siguin encara molt prudents a l'hora de fer càlculs, si les condicions climatològiques es mantenen com fins ara, des de Mateu & Uco s'estima que l'exportació de patata des de sa Pobla als mercats europeus pot arribar a ser d'entre 20.000 i 25.000 tones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris