algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Alarma per la proliferació d'abocadors il·legals al camí de la zona de can Gaià

El regidor d'EU-EV, Nicolau Barceló demana solucions urgents

Un camí de la zona de can Gaià de Portocolom presenta des de fa pocs mesos diferents focus d'abocadors il·legals on els veïns s'han acostumat a deixar-hi tot tipus de residus. El regidor d'Esquerra Unida-Els Verds de l'Ajuntament de Felanitx, Nicolau Barceló ha advertit que els abocaments en aquest indret s'haurien d'aturar ara perquè «és el moment en què neix, si s'espera gaire ja serà massa tard».

En el camí hi ha actualment sis focus de diferent extensió que s'endinsen cap a l'interior de la zona boscosa, obrint-se pas entre els pins i els ullastres. Els residus abocats són de tot tipus: restes d'obra, jardineria, envasos industrials, radiadors, mobles, matalassos, geleres, cuines, rentadores i, en definitiva, «tot un tutti frutti de restes», comenta Barceló.

Però, tot plegat, el regidor reclama a l'equip de govern del PP que prengui mesures urgents, netegi aquesta zona i llevi els diferents focus de residus abocats ja que «ara augmenten dia rere dia, està clar que la gent sap de l'existència d'aquest lloc i s'està acostumant a deixar-hi coses. De fet, des de principis de febrer ha crescut molt».

L'indret on estan els abocadors és de propietat privada però «és evident que el propietari ni tan sols ho deu saber ja que, fins i tot, hi havia un cartell de prohibició que ha estat tomat», comenta Barceló. El regidor afegí que «ja que el Medi Ambient no és l'assignatura preferida de l'equip de govern del Partit Popular que véngi aquí i vegi la realitat dels excessos de la societat».

Per Nicolau Barceló, que fou director general de Qualitat Ambiental del Govern del Pacte de Progrés, «Mallorca reclama una xarxa de deixalleries perquè la gent hi pugui dur tot això», conclou.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris