bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El GOB denuncia el Govern a la UE per permetre un balneari dins zona protegida

Critiquen que el projecte multipliqui per 10 el volum edificat que tindrà 300 places

75408

Des de la passada legislatura, el propietari dels Banys de la Font Santa de Campos i els promotors alemanys estan impulsant l'ampliació d'aquesta clínica.


L'aprovació per part del Parlament de les Illes de la Llei 10/2003 de mesures tributàries i administratives que, entre altres coses, disposa la possibilitat de construcció d'un equipament «sanitari i assistencial» a una parcel·la situada vora el balneari de la Font Santa a Campos, ha provocat la indignació dels grups més conservacionistes. Ara, el grup ecologista GOB ha denunciat davant la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea la decisió de les autoritats balears de permetre la construcció d'aquest balneari vora el cor de la zona protegida.

La ubicació autoritzada per a aquest projecte se situa dins l'espai natural del Trenc i el Salobrar de Campos, zona declarada Àrea Natural d'Especial Interès (Anei), Zona d'Especial Protecció per a les Aus (Zepa) i Lloc d'Interès Comunitari (Lic), i a més s'instal·laria just en el límit del Salobrar, la zona ecològicament més important.

Encara que aquesta disposició legal no detalla el projecte a desenvolupar a la zona, segons el GOB «darrere aquesta mesura es troba el projecte de construcció d'una instal·lació turística i assistencial» (clínica-balenari) promogut per una empresa alemanya.

El projecte pretén reconvertir l'actual balneari, que compta amb 36 places, i es troba prou allunyat de la zona humida i no genera problemes ambientals, en una instal·lació amb una capacitat per a 300 persones que si més no «multiplicarà per 10 el volum edificat i se situarà just al costat de la zona ocupada per la comunitat natural del Salobrar i per les instal·lacions de la salinera».

Les Directrius europees de protecció de les aus i de protecció dels habitats obliguen els estats a prendre les mesures adequades per evitar el deteriorament dels hàbitats i les alteracions de les espècies a les zones Zepa i Lic, declarades precisament per garantir la conservació d'aquests valors naturals. «Permetent la construcció d'aquesta instal·lació dins la zona protegida, les autoritats balears han fet tot el contrari, ja que han donat el vistiplau a la possibilitat d'executar un projecte altament impactant sobre la zona ambientalment més fràgil de l'espai protegit», afirma el GOB.

Segons els ecologistes, els primers mesos d'activitat del Govern de Jaume Matas s'estan caracteritzant per «un considerable menyspreu cap a la conservació del medi ambient i dels espais naturals de les Illes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris