algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

El 70% dels metges es concentra per la millora assistencial sanitària

L'acte consistí en una aturada de deu minuts als centres de salut


Prop del 70% dels metges d'atenció primària de les Balears donà suport ahir a l'acte de protesta convocat per la Plataforma Deu Minuts. A través d'una concentració a les deu del matí a la porta dels seus centres de salut, els facultatius volgueren demanar l'increment del pressupost destinat a l'atenció primària; una agenda de feina equilibrada per als metges de família; la racionalització dels contractes programa; l'increment de la capacitat resolutiva dels professionals i la supressió dels contractes precaris.

Així ho explicà la vicepresidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, Assumpció Forn. També destacà que el grau d'acceptació entre els malalts havia estat molt significatiu. En concret, al servei sanitari del Camp Redó, «els pacients que esperaven per a la consulta han sortit a la porta del centre i han fet l'aturada amb nosaltres; érem devers cinquanta persones», afirmà.

Aquesta mobilització, que ha tingut el suport del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, és secundada per diferents associacions que promouen la sensibilització respecte de la necessitat de millorar la qualitat assistencial en l'atenció primària.

Entre les entitats en qüestió, hi figura la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària, el Sindicat de Metges de l'Assistència Pública, la Plataforma 10 Minuts, la Federació d'Associacions per la Defensa de la Sanitat Pública, la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària, la Societat Espanyola de Medicina General, el sindicat UGT i l'Associació Espanyola de Pediatria, entre altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris