algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

La UIB implantarà la llicenciatura de turisme en el curs 2005-2006

El procés d'uniformització d'estudis de la UE modifica la titulació

La UIB implantarà en el curs 2005-2006 la llicenciatura de turisme. L'objectiu és adequar-ne el pla d'estudis al procés d'uniformització dels cursos universitaris a la Unió Europea, que finalitza el 2010. Així, en un any desapareixerà la diplomatura actual i «es crearà un pla nou d'estudis ajustat a les necessitats formatives del sector».

Representants de 23 de les 46 universitats de l'Estat que imparteixen la diplomatura de turisme iniciaren ahir al campus de Palma una reunió de dos dies per redactar el Llibre blanc dels estudis d'aquesta àrea. El director de l'Escola de Turisme de la UIB, Francesc Sastre, afirmà que «el projecte pretén crear una nova proposta que permeti adaptar aquesta titulació als paràmetres marcats per la convergència cap al nou Espai Europeu d'Ensenyament Superior».

Francesc Sastre explicà que els plans d'estudis de la futura llicenciatura de turisme «s'han elaborat a partir d'enquestes amb empresaris, antics alumnes, professors i estudiants». En aquest sentit, la finalitat de les jornades a Palma és «determinar els perfils professionals i les habilitats necessàries» d'aquesta titulació nova. De moment la diplomatura se centrava en la gestió financera, i a partir d'ara «hi haurem d'incloure altres objectius, com la gestió de destinacions turístiques».

Però, de manera curiosa, el gran dèficit de la formació en aquest àmbit és «saber-hi ser i saber comunicar». El director de l'Escola de Turisme assenyalà que, en efecte, «aquesta ha estat l'exigència principal del sector».

La creació d'aquest grup de feina, liderat per la Universitat de Girona, és una iniciativa de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació -Aneca-, que prepara la reorganització de 12 titulacions superiors. Les propostes del futur pla de turisme, recollides en el Llibre blanc, s'aprovaran en una sessió plenària dels representants universitaris prevista a Barcelona per a la setmana vinent. Llavors, es faran arribar al Ministeri d'Educació.

La futura llicenciatura s'implantarà a les Balears durant el curs 2005-2006. El pla pensat inclou la utilització de llengües vehiculars -anglès i alemany- en el darrer curs, a més de la substitució de les classes magistrals per un increment dels treballs personalitzats, tutoria i hores presencials. D'altra banda, el nou sistema d'estudis tindrà un 60% de matèries comunes a totes les universitats de l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris