algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Una enquesta encarregada pel PP li atorga cinc diputats i tres al PSOE

El sondeig mostra una davallada en la valoració de la imatge d'Antich

Un sondeig del PP li atorga cinc diputats per les Balears a les properes eleccions generals i concedeix els tres restants al PSOE. L'enquesta revela un progressiu descens en la valoració de la imatge del candidat socialista, Francesc Antich, que es contraposa amb la millora de la valoració del president del Govern, Jaume Matas.

L'estudi sociològic de PP ha estat elaborat en l'àmbit de la Comunitat Autònoma, a partir de 1.200 entrevistes telefòniques aleatòries efectuades a majors de 18 anys entre el 28 de gener i el 4 de febrer. Segons la fitxa tècnica, el sondeig té un error màxim del 2'9% per un nivell de confiança del 95'5%.

L'enquesta avança que el PP mantindria els cinc diputats que va aconseguir a les Illes ara fa quatre anys i el PSOE es beneficiaria del nou escó que es repartirà a l'arxipièlag per l'increment poblacional. Els socialistes passarien de dos a tres diputats i la coalició dels Progressistes no obtindria escó.

A un mes i mig de les eleccions generals, el sondeig aprecia un deteriorament en la imatge del candidat del PSIB, Francesc Antich, que passa d'obtenir una valoració global de 5'5 sobre 10 el passat maig al 4'5 actual. La valoració del candidat socialista a presidir el Govern central, José Luís Rodríguez Zapatero, també davalla i se situa per sota d'Antich amb un 4'3, que es considera una valoració «molt baixa». Per contra, la valoració de Jaume Matas, José María Aznar i Mariano Rajoy és «alta», ha millorat en el darrer mes i se situa en 5'8. La candidata del PP balear, Maria Salom no apareix a les preguntes.

Pel que fa a la valoració del lideratge intern, Antich és l'únic que davalla constantment i passa d'un 6'3 sobre 10 al novembre a un 6 actual, quan el passat mes de maig obtenia un 7'4. Zapatero manté una progressió ascendent des del desembre i se situa en un 6'3. En canvi Rajoy, Matas i Aznar donen una percepció de major lideratge, que s'intensifica en el darrer mes. Rajoy passa d'un 7 a un 7'2 i Matas d'un 7'2 a un 7'3, que es considera un lideratge «alt». Malgrat tot, Aznar és amb un 7'8 el polític que mostra major capacitat de comandament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris