algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

La Plataforma per l'Ensenyament crida a la vaga contra la política del Govern

Els docents també demanen la dimissió del Conseller d'Educació, Francesc Fiol

La Plataforma de Defensa de l'Ensenyament, que aglutina representants d'un centenar de centres de les Illes, cridà ahir a la vaga els professors dels centres de Balears en protesta contra la política lingüística i educativa proposada pel govern del PP. A més, anunciaren tot un seguit de mobilitzacions que culminaran amb una manifestació amb data encara pendent de determinar.

D'aquesta manera, la Plataforma se suma a les nombroses expressions de rebuig que han rebut les mesures proposades el mes de gener passat pel conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol i s'afegeixen a les veus que des d'aquell moment han reclamat la dimissió del titular d'educació i del director general de Política Lingüística, Miquel Melià, perque «les seves declaracions van en contra del bon ambient al món educatiu, món que en teoria defensen».

Josep Lluís Pol, representant d'aquesta organització, emfasitzà que «les mesures lingüístiques han estat la gota que ha fet vessar el tassó i juntament amb l'aplicació de la Llei Orgànica de Qualitat de l'Ensenyament (LOCE) han fet insostenible la situació».

Els docents que es reuniren ahir en assemblea destacaren que fins aquest moment no existia cap tipus de conflictivitat a l'educació i afegiren que «si el que pretenien era crear crispació dins l'àmbit educatiu, el que han fet és tot el contrari ja que han aconseguit sumar els esforços tant de professors com de pares i directives de centres».

Pol destacà com a especialment greu la segregació d'alumnes que suposaria l'aplicació de la lliure elecció de llengua per part dels pares ja que «no es pot fer aquesta opció si no existeixen dues línies, fet que suposa separar els alumnes».

Els docents criticaren la voluntat de treure notorietat al consell escolar i a les assignatures de plàstica i música, motiu que «provocarà que molts mestres perdin la seva feina». Per tal de facilitar la comunicació entre els centres, la Plataforma de Defensa de l'Ensenyament ha creat una pàgina web on es recullen els diferents manifests contra aquestes mesures polítiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris