algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Prop de 80 entitats s'adhereixen a la marxa del 14-F pel territori

La consellera Cabrer adverteix que la protesta no canviarà la política del Govern

85398

Antich amb els manifestants.

Prop de 80 entitats de l'ambit polític, social, cultural i econòmic de les Illes Balears ja s'han adherit a la manifestació en defensa del territori i el medi ambient, convocada per aquest dissabte amb el lema «Qui estima Mallorca no la destrueix». La consellera d'Obres Públiques del Govern, Mabel Cabrer, va deixar clar ahir que «una manifestació no farà canviar la política de l'Executiu».

La mobilització del 14 de febrer ha estat convocada per les diferents plataformes sorgides en oposició a l'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan, la construcció de set noves autopistes i autovies, la derogació dels parcs naturals de Llevant i Cala d'Hort, l'impuls a noves urbanitzacions del litoral, la construcció de noves infraestructures energètiques, hídriques o de residus, entre altres.

Entre les organitzacions que s'han adherit a la proposta es troben tots els partits polítics d'esquerra, les associacions conservacionistes, els principals sindicats i entitats veïnals. També s'han sumat a la protesta dos ajuntaments -el d'Artà i el de Petra-, col·lectius juvenils i educatius i entitats culturals com l'Obra Cultural Balear (OCB).

La manifestació sortirà de la plaça d'Espanya a les 18.00 hores i transcorrerà pel centre de Palma -Oms, la Rambla, Unió, Born, Conqueridor, Cort i Colom- fins arribar a la plaça Major, on es llegirà un manifest. En un comunicat enviat ahir, les entitats convocats criden a la manifestació perquè pensen «que és possible aturar aquests projectes si la crida ciutadana és forta».

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, va deixar clar ahir que el Govern no canviarà la seva política per una manifestació. «Estan en el seu dret de manifestar-se però estam compromesos amb l'electorat». Segons Cabrer, l'Executiu no proposa una xarxa d'autopistes i «dos carreteres no destrossen Mallorca». La responsable espera que amb els projectes acabats es demostri l'«exageració» dels qui s'hi oposen.

Tot i que el segon cinturó de Palma és un dels projectes més contestats per les entitats convocants de la protesta, només s'han presentat 70 al·legacions, un cop finalitzat el període d'exposició pública. Cabrer es mostrà satisfeta per les «poques» queixes presentades i destacà que el traçat s'allunya de Son Sardina i afecta poques construccions. Ara s'obre un període perquè els Ajuntaments de Palma i Marratxí presentin informes. Així mateix, la responsable avançà que si les modificacions proposades per aquests són tècnicament viables s'acceptaran però no es modificarà el traçat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris