algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Cinquanta associacions presenten al·legacions contra el segon cinturó

Denuncien el consum «brutal» de territori que el projecte suposa


Una cinquantena d'associacions ha presentat, dins el termini legal establert i que finalitzava ahir, al·legacions a la construcció del segon cinturó, que ha d'enllaçar l'autopista d'Inca amb la carretera de Valldemosa. Segons la plataforma contra la segona via de cintura, les al·legacions denuncien que aquest pla «agafa l'alternativa més agressiva».

Quant a les protestes presentades per les diverses agrupacions, també reflecteixen que «no es justifiquen els aspectes ambientals, socials, paisatgístics ni acústic del projecte». Les diferents associacions, entre les quals figuren entitats educatives, conservacionistes, d'escoltes, juvenils, d'esplai, polítiques i en especial de tipus veïnal, ressalten que l'impacte visual «serà espectacular», ja que l'autopista serà en gran part elevada.

Una altra de les preocupacions expressades per les entitats disconformes amb la iniciativa és l'elevat consum de territori, que qualifiquen de «brutal i exagerat». Tot plegat suposa l'expropiació d'habitatges, zones agrícoles i que «se sepultin elements patrimonials interessants com són ara parets i síquies».

Les entitats de lluita contra el segon cinturó adverteixen que en determinats creuers «l'amplada de la via sobrepassa els 150 metres». A més, consideren que mirant els aspectes de legalitat, «s'ha de dir que el traçat del projecte no s'adapta a la zona de reserva vial prevista en el tot just aprovat Pla de carreteres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris