algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Els treballadors de l'EMT anuncien vagues a partir del 27 de febrer

Acusen la direcció de bloquejar les negociacions sobre els salaris

El comitè d'empresa de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) anuncià ahir que convocarà vagues laborals a partir del pròxim 27 de febrer. Els representants dels treballadors acusen la direcció de l'EMT de bloquejar les negociacions sobre la revisió salarial dels pròxims 3 anys. Les mobilitzacions consistirien en aturades parcials -entre les 5 i les 7.30 hores- durant els dies 27 de febrer i 2 i 3 de març; i vagues de 24 hores els dies 9 i 11 de març.

Segons informaren els membres del comitè d'empresa, format per UGT, CCOO, USO, SATI i Sicba, des de l'inici de les trobades per revisar les pujades de sou dels anys vinents, la direcció ha mantingut una actitud «absolutament intransigent i inmobilista».

«En els tres contactes que hi ha hagut fins ara, els portaveus de la companyia han ofert el mateix: un augment del 2% per al 2004, sense voler parlar dels dos anys següents», aclaria la nota emesa per l'òrgan de representació dels treballadors.

Aquest òrgan considera que l'oferta incompleix allò previst en el conveni col·lectiu, és a dir, una pujada de l'IPC més un punt, cosa que suposaria un 3% durant el primer any. A més, els sindicalistes acusaren els directius de servir-se d'una actitud «prepotent» durant les converses i de cercar l'enfrontament amb el personal. El secretari del comitè d'empresa, Ramón Alcolea, recordà que s'ha cridat a la vada els 495 empleats de l'EMT, dels quals 360 són conductors.

Per la seva banda, el regidor de Trànsit i Transports de l'Ajuntament de Palma, Àlvaro Gijón, assegurà que al llarg dels darrers 5 anys els sous s'han incrementat per sobre de l'IPC i que amb un 2% d'augment per al 2004 «es mantindrà el poder adquisitiu dels treballadors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris