bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Maragall impulsarà acords amb la TV balear perquè s'emeti a Catalunya

Així ho demana Matas per garantir la recepció dels canals catalans

J.T./E.P.Palma.
La Generalitat impulsarà una política d'acords amb les televisions públiques de València i Balears perquè s'emetin a Catalunya. Així ho va a donar a conèixer ahir el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, que presentà al Palau de la Generalitat les línies d'actuació de les seves noves responsabilitats en Política Lingüística.

Precisament aquesta era una de les condicions que posà l'Executiu de Jaume Matas per signar un acord que garantís la recepció dels canals catalans a les Balears. En tot cas, segons ja anuncià el Govern, aquests no es deixaran de veure a les Illes quan entri en funcionament la televisió autonòmica. En aquest sentit, la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, assegurà ahir que el Govern està treballant perquè la futura televisión de Balears emeti pel·lícules en les modalitats lingüístiques de les Balears.

Estaràs declarà a la Cadena Cope que l'objectiu del Govern és no doblar les pel·lícules estrangeres al «català de Catalunya», sinó al mallorquí, encara que reconegué que actualment existeixen problemes per aconseguir el suficient nombre de tècnics especialitzats a les Illes per desenvolupar aquesta tasca.

La vicepresidenta recalcà que el que vol el Govern és que la llengua vehicular de la televisió sigui el català de les Illes, sense menysprear el castellà. D'altra banda, qualificà d'«injustes» les crítiques vessades cap a la proposta de Maria Umbert com a directora del nou ens públic i lloà la seva trajectòria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris