algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Educació i sindicats arriben a un acord per l'estabilitat dels interins

Enguany s'oferirà un nombre de places semblant al del curs passat

La Conselleria d'Educació i Cultura arribà ahir a un principi d'acord per al pacte d'estabilitat dels professors interins amb les forces sindicals representatives de l'ensenyament.

Aquest acord preveu l'estabilitat de quatre anys per a tots aquells docents que accedeixin a una plaça d'interí en l'adjudicació de l'agost del 2004. El nombre de llocs que s'hi oferiran serà semblant al del curs anterior. Això suposaria devers 2.900 places.

Aquest principi d'entesa entre les parts també reflecteix la creació d'una llista única de professors. Hi seran representats els més de 9.000 aspirants i els barems seguiran els criteris d'antiguitat, mèrits i titulació.

Un altre dels compromisos de la Conselleria és la convocatòria de 1.700 places per oposició de manera gradual durant els pròxims quatre anys. Un total de 400, distribuïdes entre l'ensenyament primari i secundari, serien ja enguany. Les negociacions de tots aquests punts començaren el mes de novembre i és ara que s'ha arribat a un consens entre els sindicats de l'ensenyament, Stei, UGT, CCOO i Ampe i la Conselleria d'Educació i Cultura.

El director general de Personal Docent de la mateixa Conselleria, Cristòfol Vidal, assegurà que aquesta entesa respon a la voluntat mútua de dotar d'estabilitat l'educació i que aquesta mesura, de manera conjunta amb la convocatòria d'oposicions, «facilitarà tal estabilitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris