nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Munar diu que PP i PSOE només inverteixen allà on hi ha més vots

UM planteja les generals com una primera passa per tornar a Palma

La presidenta d'Unió Mallorquina, Maria Anònia Munar, va acusar ahir PP i PSOE d'invertir només en aquelles comunitats autonònomes on hi ha més votants i va assegurar que la victòria d'un partit o de l'altre en les properes generals «no canvia» res en aquest sentit per a les Illes Balears. La responsable nacionalista va tornar a dir que la seva és l'única llista que es presenta sense dependre de cap partit estatal i va deixar entreveure que els propers comicis seran la primera passa per recuperar la representació a Palma, que van perdre el passat 25 de maig.

En la presentació de la imatge de campanya dels nacionalistes, que inclou una reproducció d'un dels lleons que hi ha a l'entrada del Congrés dels Diputats, la presidenta d'UM assegurà que «en matèria d'inversions a les Balears no canvia en res» que governi a Madrid el PSOE o el PP perquè, segons ella, aquests partits sempre concentren les inversions en les comunitats més poblades, amb major «potencial de vot», i aquest no és el cas de les Illes. La nacionalista va dir que el PP i el PSOE «són partits centralistes», que calculen els vots que aconseguiran en el conjunt de l'Estat i «no tenen en compte els interessos de Mallorca», perquè suma «pocs vots» en el còmput total.

Munar va denunciar que l'estratègia d'aquests dos partits és la de realitzar inversions en comunitats més poblades, com Andalusia o Madrid, amb els recursos generats a l'Arxipèlag. La dirigent nacionalista va considerar «ideal» que abans de les eleccions es comencin a materialitzar els projectes anunciats pel Govern central. Finalment, destacà que UM vol traslladar al Congrés «la veu dels mallorquins» i criticà que la resta de forces «depenen de partits centrals».

Per altra banda, Munar avançà que el seu partit centrarà la campanya a la capital balear, per «fer de Palma els 53 municipis» de Mallorca, i va afirmar que tots els pobles de Mallorca tenen més qualitat de vida i més infraestructures que les barriades de Ciutat. «No hi ha cap poble de Mallorca de 1.000 habitants que no tengui piscina municipal, casal de cultura o un centre per a gent gran i, en canvi, hi ha barriades de Palma de més de 10.000 persones que no tenen cap d'aquests serveis», va apuntar Munar, qui va reclamar que es deixi de mirar la capital com si es tractàs d'una única ciutat quan en realitat està formada per barriades diferents.

«Volem arribar a les properes autonòmiques i municipals coneixent Palma com coneixem la Part Forana i tenint solucions per a totes les barriades», va dir la presidenta. En les municipals de l'any passat UM va perdre l'únic regidor que tenia a Cort, Ferran Trujillo, recentment desaparegut. El candidat al Congrés, Josep Lliteres, viu a Palma i ha estat vinculat amb el moviment veïnal. A més, Munar ja ha deixat clar que d'aquests comicis sortiran futurs caps de cartell del partit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris