algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Quinze candidatures optaran als vuit escons del Congrés destinats a Balears

Setze llistes concorreran el 14 de març per accedir al Senat en alguna de les illes

Quinze candidatures optaran als vuit escons al Congrés dels Diputats que es repartiran a les Balears en les properes eleccions generals. Per obtenir representació al Senat en alguna de les illes han estat finalment 16 les opcions polítiques que han formulat una proposta. La passada matinada es va tancar el termini de presentació de candidatures davant la Junta electoral Provincial de Balears.

En total han estat 21 les llistes que s'han inscrit en aquest registre per repartir-se vuit escons del Congrés i cinc senadors -tres per Mallorca, un per Menorca i un per Eivissa i Formentera- en les eleccions del 14 de març. D'aquestes, només el PP, el PSOE i la Falange Española de la JONS es presenten al Congrés per Balears i al Senat per cadascuna de les illes. La resta només es presenten en alguna de les dues eleccions o en alguna de les circumscripcions.

D'aquesta manera, aspiren a obtenir representació al Congrés el PP, UM, Coalició Treballadors per la Democràcia, La Falange, Democracia Nacional, PSOE, Movimiento Social Republicano, Progressistes per les Illes Balears, Unión del Pueblo Balear, Unió de Centristes de Menorca, Falange Española de las Jons, Agrupación Social Independiente, Izquierda Republicana, Grupo Verde Europeo i Ciudadanos en Blanco.

A les eleccions al Senat concorreran per alguna de les illes UM, el PP, Comunión Tradicionalista Carlista, Coalició de Treballadors per la Democràcia, Progressistes per Eivissa i Formentera, PSOE, PSM, Esquerra de Menorca, Progressistes per les Illes Balears, Unión del Pueblo Balear, Unió de Centristes de Menorca, Falange Española de las Jons, ASI, Coalición Republicana-Socialista, Falange Auténtica i Grupo Verde Europeo.

La principal novetat d'enguany serà el repartiment d'un escó més al Congrés per l'increment poblacional. Aquest panorama podria facilitar que una tercera força obtingués representació i es trencàs el tradicional bipartidisme d'aquests comicis a les Balears. En l'àmbit de les candidatures, destaca com a novetat la unió de PSM, Esquerra Unida, Els Verds i ERC en una llista unitària al Congrés i al Senat per Mallorca, que podria obtenir representació.

Pel que fa a les curiositats, destaca el fet que es presentin tres candidatures diferents amb el nom de Falange -La Falange, Falange Española de la Jons i Falange Auténtica- o que el candidat d'ASI al Senat per Mallorca tengui els mateixos llinatges que l'actual president del Govern: Aznar López.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris