nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

La Sala obre sengles expedients a dues pistes forestals en pinars

L'Ajuntament ha reaccionat davant les denúncies del GOB i d'EU-EV

La Sala de Felanitx ha obert dos expedients a sengles pistes forestals en puigs del terme municipal, arran de les denúncies formulades pel GOB i per EU-EV. Els ecologistes es queixaren la setmana passada a l'Ajuntament i a la Conselleria de Medi Ambient de l'«agressió» a la serra Llonga, situada en una zona protegida com a ANEI. El motiu és la construcció de la pista esmentada, que travessa un pinar.

D'altra banda, el regidor d'Esquerra Unida-Els Verds al Consistori, Nicolau Barceló, en demanà explicacions en el darrer ple. A més, es referí a una altra obra semblant que es du a terme en un puig del nucli del Carritxó.

Arran d'aquestes denúncies i un pic redactats els informes del zelador d'obres, la Sala incoà els expedients. Quant a la serra Llonga, Soler explicà que el responsable «haurà d'afrontar la sanció econòmica que toca en aquests casos. A més, haurà de pagar la multa que li posi la Conselleria de Medi Ambient», la qual també ha obert diligències.

Segons la batlessa, el causant de l'obertura de la pista forestal la va justificar per la intenció de defensar ca seva del foc. «Ens digué que fa una temporada hi va haver un incendi que va fer perillar la seva casa i ara ha de tallar els pins perquè no hi arribi el foc si n'hi hagués d'altre», va explicar Soler.

D'altra banda, referint-se a la construcció del Carritxó, manifestà que «no és tan greu perquè ha fet un camí per arribar a una obra amb camions i no és en zona protegida, a diferència de l'altre cas». En aquest sentit afegí que «l'únic emperò és que no tenia permís i el demanarà aquests dies; a més, ens ha informat que un pic acabada l'obra tornarà a deixar la zona tal com estava abans».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris